ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

DANOL CAPSULE A 100 MG SAU 200 MG < Medicamente care incep cu litera D < Dictionar Medicamente
Indicatii: Endometrioze insotite sau nu de sterilitate ; edem angioneurotic ereditar ; maladie benigna a sanului (cum ar fi mastita fibrochistica), ginecomastie, displazie mamara; menoragie primara, sindrom premenstrual ; pubertate precoce constitutionala primara.

Proprietati: Danazolul este o substanta antigonadotropa lipsita de proprietati estrogenice si progestative, avand o activitate androgenica si anabolizanta moderata.

Danazolul inhiba sinteza si eliberarea gonadotrofinelor hipofizare (FSH si LH ); aceasta antreneaza o inhibare a activitatii ovariene cu suprimarea ovulatiei, atrofierea endometrului si frotiuri vaginale cu aspect hipoestrogenic. Amenoreea si atrofierea endometrului induse de Danol sunt utile in tratamentul endometriozei.

Contraindicatii: Insuficienta hepatica, hepatita cronica sau recenta.

Sarcina si alaptare : Posibil efect androgenic asupra fatului; nici un efect teratogen sau embriotoxic nu a fost decelat in cursul studiului la animal. Nu se administreaza in perioada alaptarii.

Precautii: Prescrierea Danol- ului trebuie facuta cu atentie. Acesta pastreaza o activitate moderata de acelasi tip cu testosteronul si poate provoca efecte androgenice ireversibile. Insuficienta cardiaca sau renala severa, datorita riscului de retentie hidrosalina; epilepsie sau stari migrenoase; in tratament prelungit trebuie supravegheat nivelul transaminazelor serice si glicemia.

Interactiuni: Posibilitatea cresterii efectului anticoagulant al antivitaminelor K.

Efecte adverse: Tulburari ale menstruatiei, retentie hidrosalina, acnee , seboree , accentuarea pilozitatii, modificarea timbrului vocii, hipertrofie clitoridiana, diminuarea volumului sanilor , caderea parului , bufeuri , nervozitate, crampe musculare , crestere in greutate. O eventuala actiune asupra testelor biologice, modificarea curbei hiperglicemiei provocate sau cresterea valorilor transaminazelor.

Mod de administrare, posologie: Danol se foloseste doar pe cale orala. Posologia eficace variaza de la un bolnav la altul; ea trebuie ajustata individual pentru a obtine doza minima eficace la fiecare bolnav. Doza depinde de suferinta care se trateaza si de reactivitatea bolnavilor; pentru adulti, doza zilnica variaza intre 200-800 mg, in 2-4 prize. In anumite cazuri este posibila diminuarea posologiei dupa ameliorarea semnelor functionale si anatomoclinice. La femei, se recomanda inceperea tratamentului in prima sau in a doua zi a ciclului menstrual . Daca este administrat fara intrerupere, in doze de 600 mg/zi, Danol are actiune contraceptiva, cu conditia ca tratamentul sa inceapa in primele 3 zile ale ciclului menstrual . La femeile care au amenoree, trebuie verificata in prealabil prezenta unei sarcini. Endometrioza: se recomanda inceperea tratamentului prin administrarea unei doze de 400 mg/zi, apoi doza poate fi micsorata sau marita, dupa caz. Tratamentul trebuie continuat 3-6 luni sau pana la disparitia tulburarilor. In afectiunile benigne de san: se foloseste o doza initiala de 300 mg/zi in mai multe prize. In menoragie , dozele zilnice de 100-400 mg au fost gasite eficiente, dar 200 mg/zi sunt in general suficiente pentru a reduce pierderea menstruala la nivele acceptabile. In pubertatea precoce primara constitutionala, doza recomandata este de 100-400 mg/zi, depinzand de varsta si greutatea copiilor , precum si de raspunsul clinic.

Forma de prezentare: Cutii cu 100 capsule in blister.
Producator: Sanofi Winthrop
DANOL®, capsule a 100 mg sau 200 mg - medicamente care incep cu litera D - dictionar medicamente - startsanatate