ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

DECANOFORT FIOLE < Medicamente care incep cu litera D < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Osteoporoza (senila sau iatrogena), stari de casexie si de denutritie la batrani, boli cronice debilitante, stare casectica prin boala canceroasa, urmari ale interventiilor chirurgicale majore, arsuri intinse, tratamentul cortizonic prelungit, radioterapie; anemii prin hipoplazie medulara; cancer mamar metastatic.

Dozare si mod de administrare:
Adulti- intramuscular 1-4 fiole (25-100 mg) la intervale de 3-4 saptamani, in cure de 6 injectii; in cancerul mamar metastatic si anemiile grave, cate 4-8 fiole saptamanal;
Copii (peste 2 ani): 1-2 fiole la 3-4 saptamani.

Contraindicatii:
Cancer si adenom de prostata, insuficienta hepatica, hepatita cronica sau recenta.

Precautii:
Se utilizeaza la femei si copii numai cu indicatie medicala stricta si cu multa prudenta; atentie la bolnavii cu insuficienta cardiaca, hipotensiune arteriala, insuficienta renala, epilepsie. Nu se amesteca in seringa cu alte substante injectabile. Folosirea la sportivi este interzisa (reactie pozitiva la testele de control antidopaj).
Sarcina si alaptare: Nu se foloseste in timpul sarcinii, se evita in alaptare.
Interactiuni medicamentoase: Este incompatibil cu substante oxidante. Fenobarbitalul ii poate reduce efectele prin marirea metabolismului ca efect al inductiei enzimatice. Efectul hipo-glicemiant al insulinei si antidiabeticelor orale poate fi potentat.
Supradozare: Toxicitatea decanoatului de nortestosterona este redusa. Nu exista date referitoare la simptomele care ar putea aparea in caz de supradozare.

Reactii adverse:
Dozele mari provoaca fenomene de virilizare la femei (in parte ireversibile), cresterea libidoului, inhibarea menstruatiei si disovulatie, inhibarea spermatogenezei, tulburari de crestere si dezvoltare sexuala la copii; uneori retentie hidrosalina (mai ales la malnutriti, anemici, in insuficienta cardiaca si renala); utilizat in cancerul mamar cu metastaze osoase, la femeie, poate fi cauza de hipercalcemie (se controleaza calciul seric si urinar), diminueaza toleranta la glucide, poate creste trigliceridele in sange.

Compozitie:
1 ml solutie uleioasa contine 25 mg decanoat de nor-testosterona.

Actiune:
Steroid anabolizant, favorizeaza sinteza pro-teinelor; are actiune androgenica (relativ slaba) si proprietati anti-estrogenice; stimuleaza hematopoieza; efectul se mentine timp inde-lungat (1-4 saptamani).
Farmacocinetica: Decanofort se absoarbe incet de la locul de admi-nistrare in sange, se metabolizeaza in ficat si se elimina prin urina.

DECANOFORT, FIOLE - medicamente care incep cu litera D - dictionar medicamente - startsanatate