ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

DECLOPHEN SUPOZITOARE FIOLE TABLETE < Medicamente care incep cu litera D < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Artrite reumatoide; osteoartrite; spondilita anchilopoetica; artrita gutoasa; sindrom de umar dureros (peritendinite, capsulite, bursite si artrite acute); reumatism non-articular; conditii inflama-torii dureroase posttraumatice si postoperatorii; dismenoree primara; diverse afectiuni in sfera ginecologica.

Contraindicatii:
Ulcer peptic; hipersensibilitate la Diclofenac de sodiu; in primul trimestru de sarcina.

Precautii:
Ca si pentru alte medicamente antiinflamatorii nesteroidiene, medicamentul trebuie sa fie dat cu prudenta pacientilor care primesc tratament anticoagulant oral. Functia renala trebuie testata in timpul tratamentului de lunga durata.

Reactii adverse:
Desi moderate si rare, la unii pacienti pot aparea: tulburari gastrointestinale, dureri epigastrice, greata, prurit, cefalee, edem.

Compozitie:
Diclofenac de sodiu 100 mg

Actiune:
Declophen este un medicament nesteroidic cu proprietati antireumatice, antiinflamatorii, analgezice si antipiretice. Diclofenacul de sodiu, ingredientul activ din tabletele, fiolele si supozitoarele de Declophen, are un efect puternic inhibitor al ciclo-oxigenazei, enzima ce intervine in sinteza prostaglandinelor. Aceasta produce o scadere remarcabila a cantitatii de prostaglandine si, in consecinta, raspunsul la reactiile dureroase si inflamatorii este abolit. Concentratia maxima in plasma se atinge aproximativ in 1,5 - 2 ore dupa administrarea orala si mai repede dupa injectii intramusculare cu Declophen. Concentratiile echivalente cu cele din plasma se ating rapid in lichidul sinovial si persista mult mai mult. Nu se produc acumulari in corp in timpul administrarii prelungite de Declophen, deoarece este rapid metabolizat si excretat in principal prin urina, cu un timp de injumatatire de 2 ore. Aceste proprietati recomanda Declophen-ul ca medicament de prima alegere in tratamentul inflamatiilor, ameliorand mobilitatea si durerea articulara cu efecte secundare minime.

Administrare:
Tablete: 1 - 2 tablete de trei ori pe zi sau dupa recomandarea medicului.
Fiole (pentru injectii intramusculare): o fiola pe zi sau o fiola la 12 ore in cazurile severe sau la recomandarea medicului.
Supozitoare: 1 pe zi sau la recomandarea medicului.

DECLOPHEN, SUPOZITOARE, FIOLE, TABLETE - medicamente care incep cu litera D - dictionar medicamente - startsanatate