ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

DELAY TIAZEM SR CAPSULE RETARD < Medicamente care incep cu litera D < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Boli ale arterelor coronare, profilaxia crizelor anginoase, angina pectorala stabila, chiar cazurile care nu raspund la nitrati si blocante b-adrenergice, angina pectorala instabila, angina tip Prinzmetal, hipertensiune esentiala si renala.

Contraindicatii:
Pacienti cu bradicardie (sub 50 batai pe minut), blocuri de gradul II sau III, boala de nod sinusal, pacienti cu insuficienta ventriculara stanga consecutiva infarctului miocardic, sarcina si la femei in perioada fertila. A nu se administra concomitent cu dantorlene pentru a evita riscul de fibrilatie ventriculara.

Precautii:
Sarcina si alaptare. Diltiazem hidroclorid este contraindicat la femeile insarcinate sau la femeile in perioada fertila si nu este reco-mandat la femeile care alapteaza.

Reactii adverse:
Diltiazem este in general bine tolerat. Efecte secundare ocazionale pot fi greata, dureri de cap, eruptii cutanate, edeme ale membrelor inferioare, bufeuri, hipotensiune si oboseala care dispar la intreruperea tratamentului. Diltiazem poate produce depresia conducerii in nodul atrioventricular si bradicardie. S-au observat cazuri izolate de cresteri tranzitorii ale transaminazelor hepatice la debutul tratamentului. in putine cazuri au fost raportate modificari ale functiei renale.

Compozitie:
Fiecare capsula contine diltiazem 90, 120 sau 180 mg sub forma de granule cu eliberare lenta.

Actiune:
Diltiazem este un antagonist al calciului. El impiedica intrarea ionilor de calciu in celula prin canalele lente si, consecutiv, reduce eliberarea calciului din depozitele din reticulul sarcoplasmic. Rezultatul este reducerea cantitatii de calciu intracelular disponibil si, in consecinta: reducerea consumului miocardic de oxigen, dilatatia arterelor coronare mici si mari, usoara vasodilatatie periferica, efecte dromotrop negative, reducerea usoara sau lipsa scaderii frecventei cardiace, efectul antihipertensiv este datorat reducerii rezistentei vasculare periferice, efectul antianginos este datorat: scaderii rezistentei periferice, astfel scazand postsarcina si necesarul de oxigen, cresterii aportului de oxigen la nivelul inimii prin imbunatatirea fluxului sanguin coronarian, inlaturarea spasmului in angina vasospastica (angina Prinzmetal). Forma cu eliberare susti-nuta a Delay-tiazem permite eliberarea gradata si controlata a medicamentului si un efect terapeutic uniform.

Administrare:
Angina. Adulti: Doza initiala uzuala este 90 mg la 12 ore. Doza poate fi crescuta gradat la 120 mg la 12 ore sau la 180 mg la 12 ore, daca este necesar. Raspunsul pacientilor poate varia si necesitatile de dozare pot diferi semnificativ de la pacient la pacient.
          Pacienti varstnici si pacienti cu insuficienta renala si hepatica: La varstnici dozarea trebuie inceputa de la 60 mg la 12 ore si doza ajustata cu atentie in functie de necesitati.
Hipertensiune. Adulti: doza uzuala este de o capsula de Delay-tiazem SR de 120 mg la 12 ore.
                    Varstnici si pacienti cu insuficienta renala sau hepatica: doza initiala trebuie sa fie de 60 mg la 12 ore, crescand la o capsula de Delay-tiazem SR 90 mg la 12 ore si apoi la o capsula de Delay-tiazem SR de 120 mg la 12 ore daca exista indicatia clinica.
Copii: preparatele de Delay-tiazem nu sunt recomandate copiilor. Siguranta si eficacitatea la copii nu au fost stabilite inca.

DELAY TIAZEM SR, CAPSULE RETARD - medicamente care incep cu litera D - dictionar medicamente - startsanatate