ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

DERMASONE CREMA UNGUENT < Medicamente care incep cu litera D < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Tratamentul de scurta durata al dermatozelor rebele la corticoterapie. Cazuri severe de psoriazis si dermatite eczematoase.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la clobetazol, alti corticosteroizi sau orice alt preparat. Leziuni infectate ale pielii daca se face tratament simultan cu un agent antibacterian. Infectii virale si fungice ale pielii, inclusiv herpes simplex. Vaccinia si varicela. Sarcina si alaptare. Leziuni tuberculoase ale pielii. Nu se va folosi cu pansament ocluziv.

Precautii:
A se evita contactul cu mucoasa conjunctivala. Din cauza potentialului de a produce supresia axului adreno-hipotalamo-hipofizar se va utiliza doar pe perioade scurte de cateva zile pana la maximum o saptamana in doze maxime de 50 g sau 50 ml pe saptamana. Tratamentul trebuie intrerupt daca dupa cateva zile sau o saptamana raspunsul nu este favorabil sau daca apar semne de hipersensibilitate sau iritatie locala. La copii, din cauza raportului crescut intre suprafata pielii si greutatea corpului, se pot absorbi cantitati mai mari, care sa induca supresia axului hipotalamo-hipofizar si aparitia sindromul Cushing mai frecvent decat la adulti. Deoarece securitatea si eficienta nu au fost dovedite la copii se recomanda evitarea utilizarii lui. In timpul sarcinii se va folosi numai daca beneficiul obtinut justifica riscul potential la fat. Se va aplica cu precautie in leziunile fetei, ale abdomenului sau ale axilelor, zone in care riscul aparitiei zonelor atrofice este mai crescut. In infectiile dermatologice pot fi utilizate ca adjuvante impreuna cu tratamentul antifungic sau antibacterian.

Reactii adverse:
Clobetazol 17- propionat este de obicei bine tolerat in tratamentul de scurta durata. Cele mai frecvente reactii adverse raportate au fost reactiile locale: arsura, iritatie, prurit, atrofie, striatii, modificari ale pigmentatiei, infectii secundare si hiper-tricoza. Absorbtia sistemica a corticoizilor topici a produs: supresia reversibila a axului adreno-hipotalamo-hipofizar, manifestari ale sindromului Cushing, hiperglicemie si glicozurie.

Compozitie:
Clobetazolum 17 propionat 0,05%.

Actiune:
Dermasone (clobetazol 17 propionat) este un corticosteroid topic cu potenta ridicata. Corticosteroizii topici sunt activi in tratamentul dermatozelor sensibile la cortico-steroizi datorita actiunilor antiinflamatorie, antipruriginoasa si vaso-constrictiva. Inflamatia sau orice alt proces patologic al pielii, ca si pansamentul ocluziv cresc absorbtia cutanata. Corticosteroizii sunt metabolizati in ficat si excretati pe cale renala sau biliara.

Mod de administrare:
2-3 aplicatii pe zi in functie de severitatea leziunii. Se aplica in strat subtire pe zona afectata si se intinde cu grija. Se va folosi in cure de numai cateva zile de pana la o saptamana. Tratamentul trebuie intrerupt dupa o saptamana, daca nu apare raspunsul favorabil sau mai repede daca este necesar.

DERMASONE, CREMA, UNGUENT - medicamente care incep cu litera D - dictionar medicamente - startsanatate