ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

DIAMALIN DRAJEURI < Medicamente care incep cu litera D < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Se utilizeaza in tratamentul adjuvant al neoplaziilor, in leziuni preneoplazice si in afectiuni dermatologice.

Contraindicatii:
Primele 3 luni de sarcina, hipervitaminoza A, insuficienta renala acuta.

Precautii:
Este posibila hipersensibilizarea fata de produs. Pe parcursul tratamentului se vor urmari probele functionale hepatice si renale.

Reactii adverse:
Cefalee, descuamare, diferite simptome asemanatoare hipervitaminozei A. Efectele adverse sunt reversibile, disparand la cateva zile dupa intreruperea tratamentului.

Compozitie:
Un drajeu contine 25 mg Tretinoinum (acid retinoic, acid all-trans retinoic) si excipienti q.s.

Actiune:
Tretinoinul (acidul retinoic) se gaseste in organismele vii in cantitati infime, fiind un derivat al vitaminei A. Este transportat si stabilizat in plasma prin complexare cu o proteina receptoare specifica si nu este stocat la nivelul ficatului, precum retinolul. Mecanismul de actiune - incomplet elucidat - este dependent de dozele administrate si de gradul de diferentiere celulara. Prin inhibitia enzimei cheie a sintezei poliaminelor (ornitindecarboxilaza - ODG) este impiedicata etapa de promovare in carcinogeneza. Modularea biosintezei glicoproteinelor si glicolipidelor (transferul gruparilor manozil, glicozil etc.) are ca efect inactivarea anumitor oncogene si inhibarea proliferarii celulelor canceroase. Numeroase studii au condus la concluzia ca sub influenta tretinoinului (acidul retinoic) culturile de celule sufera un fenomen de reversie a fenotipului malign si o scadere a caracterului tumorigen. Cercetari recente au indicat ca acidul retinoic actioneaza favorabil in stimularea raspunsului imun - etapa de activare a limfocitelor T.

Mod de administrare:
Diferentele de metabolizare necesita o posologie individualizata. Doza zilnica recomandata este de 25-75 mg timp de 3-4 saptamani. Numarul de cicluri de tratament si doza totala se ajusteaza in functie de tolerabilitate si de rezultatele terapeutice.

DIAMALIN, DRAJEURI - medicamente care incep cu litera D - dictionar medicamente - startsanatate