ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

DIAZEPAM COMPRIMATE FIOLE < Medicamente care incep cu litera D < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Stari de tensiune, neliniste si agitatie, labilitate emotionala, tulburari neurovegetative functionale, insomnie, nevroze anxioase, stari reactive, boli psihosomatice: tulburari de comportament la pacientii cronici psihopatizati, sindrom acut de abstinenta la alcoolici, tulburari de comportament la epileptici; status epilepticus si accese convulsive severe recurente (forma injectabila); stari de contractura a musculaturii striate de natura reflexa (inflamatii locale, traumatisme) sau de cauza neurologica; premedicatie in anestezie si interventii chirurgicale si linistire postoperator, iminenta de avort, iminenta de nastere prematura sau dirijarea travaliului in hipertonie uterina (forma injectabila).

Contraindicatii:
Nu se administreaza in caz de alergie la diazepam, miastenia gravis, soc, coma, intoxicatiile acute cu alcool, sau alte deprimante centrale, glaucom.

Precautii:
Se administreaza cu prudenta la batrani cu stare generala alterata (doze mici), insuficienta renala si hepatica.Sarcina si alaptare: Nu se administreaza in sarcina in primul trimestru.Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini: Prudenta in tratamentul ambulator, deoarece diazepamul diminueaza performantele psihomotorii ale bolnavului.

Reactii adverse:
Relativ frecvent oboseala, somnolenta, ameteala, ataxie, cefalee, stare confuziva, depresie, disartrie, tremor, tulburari de vedere, diplopie, hipotensiune, greata, greutate in mictiune, tulburari de libido; foarte rar leucopenie, icter; ocazional hiperexcitabilitate. La bolnavii cu mic rau epileptic poate produce crize de mare rau sau instalarea unui status epilepticus tonic. Administrarea in doze mari, timp indelungat poate dezvolta dependenta de tip alcool-barbiturice. Injectia intravenoasa (mai ales la batrani, cand starea generala este alterata sau cand se asociaza alte deprimante centrale) poate produce apnee si/sau sincopa cardiaca (sunt recomandate dozele mici, injectare lenta si foarte prudenta, conditii de asistenta a respiratiei); local sunt posibile fenomene de iritatie si tromboza.

Compozitie:
1 comprimat contine 2 mg sau 10 mg diazepam.
1 fiola a 2 ml contine 10 mg diazepam.

Actiune:
Tranchilizant, miorelaxant, anticonvulsivant si antispastic uterin.

Administrare:
Oral:
Adulti, un comprimat a 2 mg sau 10 mg de 2-4 ori/zi (dupa situatie),
Batrani cate 1 comprimat a 2 mg de 1-2 ori/zi (la nevoie se poate creste cu prudenta);
Copii (peste 6 luni) cate 1/2-1 comprimat a 2 mg de 2 ori/zi (la nevoie se poate creste cu prudenta pana la cel mult 0,30 mg/kg corp/zi).
Intramuscular sau intravenos (lent, cu prudenta):
Adulti si copii mari 2-20 mg o data (dupa situatie), se poate repeta la nevoie dupa 3-4 ore; 
Sugari (mai mari de 1 luna) 1-2 mg (0,25 mg/kg corp) o data; se poate repeta la nevoie pana la 2 mg/kg corp/zi.

DIAZEPAM, COMPRIMATE, FIOLE - medicamente care incep cu litera D - dictionar medicamente - startsanatate