ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

DICLOGESIC COMPRIMATE FILMATE SUPOZITOARE < Medicamente care incep cu litera D < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Artrite reumatoide, osteoartrite si spondilita anchilopoetica; reumatism nonarticular; afectiuni musculo-scheletale, sindroame dureroase ale coloanei vertebrale; postoperator si posttraumatic, dureri post-manevre stomatologice; afectiuni inflamatorii pelviene (ginecologice), dismenoree primara; stari febrile, ca adjuvant; colici renale, biliare.

Contraindicatii:
Diclogesic este contraindicat la pacientii cu hipersensibilitate la diclofenac si la pacientii cu ulcer peptic. Ca si alte AINS este contraindicat la pacientii cu antecedente de astm, urticarie sau rinita acuta aparute in urma administrarii de preparate cu acid acetilsalicilic sau alte inhibitoare de prostaglandine. in sarcina si lactatie Diclogesic trebuie prescris numai in cazuri speciale si in doze minime.

Precautii:
Diclogesic trebuie administrat cu grija pacientilor cu boli cardiovasculare si gastrointestinale. Pacientii cu tulburari circulatorii ale functiei hepatice si renale trebuie urmariti in timpul tratamentului. Se administreaza cu precautie la cei sensibili la acidul acetilsalicilic. Totusi, administrate concomitent, nivelul plasmatic al ambelor scade.

Reactii adverse:
Diclogesic este in general bine tolerat. Se pot mentiona tulburari gastrointestinale minore, cefalee, somnolenta, rar prurit.

Compozitie:
Diclogesic contine diclofenac sodium, antiinflamator nonsteroidian cu pronuntate proprietati analgezice si antipiretice.

Actiune:
Inhibitor al biosintezei de prostaglandine acestea avand un rol major in producerea inflamatiei, durerii, febrei. Proprietatile antiinflamatorii si analgezice ale Diclogesic determina un raspuns clinic caracterizat prin reducerea durerii in repaus si in timpul miscarii, a redorii matinale si a tumefactiei articulare. Este rapid absorbit din tractul gastrointestinal, peak-ul plasmatic fiind obtinut la 1/2 ore de la administrarea orala si aproximativ o ora de la administrarea unui supozitor. Este metabolizat si excretat sub forma de metaboliti prin urina si fecale.

Administrare:
Dozajul Diclogesic trebuie adaptat la toleranta si raspunsul la terapie al pacientului. Uzual se recomanda 100-150 mg pe zi in 2-3 prize. Se recomanda administrarea pe stomacul gol.

DICLOGESIC, COMPRIMATE FILMATE, SUPOZITOARE - medicamente care incep cu litera D - dictionar medicamente - startsanatate