ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

DIGOXIN SOLUTIE INTERNA < Medicamente care incep cu litera D < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Insuficienta cardiaca acuta, insuficienta cardiaca congestiva, cord pulmonar cronic, insuficienta cardiaca la copii (in cursul cardiopatiilor congenitale sau capatate); fibrilatie si flutter atriale, tahicardie supraventriculara. Este de ales pentru digitalizare rapida si la bolnavii cu tendita mare de acumulare a digitalicelor. Tratamentul digitalic realizeaza rezultate optime in insuficienta cardiaca cu debit mic, inima dilatata, functie sistolica diminuata, dar rezerva contractila pastrata si cand se adauga fibrilatia atriala sau alta tahiaritmie supraventriculara; medicatia digitalica se poate asocia cu diuretice si vasodilatatoare.

Contraindicatii:
Aceleasi ca pentru digitoxina, dar riscurile toxicitatii cumulative sunt mai mici; injectarea intravenoasa trebuie facuta cu prudenta. Nou-nascutii si imaturii sunt mai sensibili (prudenta in dozare); insuficienta renala si varsta inaintata favorizeaza acumularea (doze mici). Antiacidele, sucralfatul, colestiramina pot diminua absorbtia intestinala a digoxinei, anticolinergicele, eritromicina, tetraciclina pot creste absorbtia; chinidina, diltiazemul si verapamilul, amiodarona, cimetidina pot creste concentratia plasmatica a digoxinei (uneori este necesara reducerea dozei de tonicardiac); tiazidele, furosemidul, acidul etacrinic, amfotericina, corticosteroizii cresc riscul aritmiilor (prin hipokaliemie), de asemenea simpatomimeticele -adrenergice - adrenalina, izoprenalina (prin marirea excitabilitatii miocardice); -blocantele si alte deprimante ale conducerii atrio-ventriculare pot fi riscante, mai ales pentru calea intravenoasa; litiul poate sensibiliza miocardul la actiunea digoxinei.

Compozitie:
Fiole a 2 ml solutie injectabila continand digoxina 0,5 mg

Actiune:
Glicozida tonicardiaca cu actiune intensiva, relativ rapida (apare la 1-2 ore, este maxima la 6 ore dupa administrarea orala; apare la 20 de minute, este maxima la 1,5-3 ore dupa injectarea intravenoasa; concentratia plasmatica constanta se obtine dupa 6-7 zile de tratament) si de durata relativ scurta (la bolnavii complet digitalizati decompensarea survine dupa 5-6 zile de la oprirea medicatiei).

Administrare:
Adulti - tratament de atac (eventual) cu 0,5-1 mg/zi oral, pana la compensare (cateva zile), apoi intretinere cu 0,125-0,50 mg/zi (obisnuit 0,25 mg mai putin la batrani si la bolnavii cu insuficienta renala - 0,125 mg);
         - in urgente, daca pacientul nu a mai fost digitalizat, se injecteaza intravenos lent (diluat si cu prudenta) 0,5- 1 mg, repetand la nevoie dupa 4-8 ore inca 0,5 mg.
Copii - oral 0,025 mg/kilocorp la 8 ore, 2-4 doze pentru digitalizare, apoi intretinere cu 0,0125 mg/kilocorp si zi.
Posologia trebuie individualizata sub control medical.

DIGOXIN, SOLUTIE INTERNA - medicamente care incep cu litera D - dictionar medicamente - startsanatate