ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

DILATREND < Medicamente care incep cu litera D < Dictionar Medicamente
Indicatii: Insuficienta cardiaca cu tulburari cardiace la efort fizic mediu si mic, asociat medicatiei de baza.

Contraindicatii:
Dilatrend 12,5 mg nu trebuie administrat în urmatoarele cazuri: hipersensibilitate la unul din componentii preparatului, tulburari de ritm cardiac (sindrom de sinus bolnav, bloc sino-atrial, bloc atrio-ventricular de grad 2 si 3) cu exceptia pacientilor având pace-maker, tulburari cardiace netratate, tulburari cardiace severe cu insuficienta în stare de repaus, hipotensiune arteriala ( tensiunea sistolica sub 85 mmHg ), puls foarte scazut (sub 50 pulsatii pe minut), soc cardio -vascular, angina instabila - angina Prinzmetal, hipertensiune arteriala pulmonara si hipertrofie atrio-ventriculara dreapta consecutiva, tulburari pulmonare cu insuficienta respiratorie ( astm bronsic, bronhopneumopatie obstructiva cronica cu componenta bronhospastica - mai ales la pacientii supusi unui tratament cu medicatie orala sau inhalata), tulburari functionale hepatice grave, administrare simultana a unor medicamente pentru tratamentul starilor depresive (inhibitori MAO ), administrarea simultana intravenoasa a unor produse destinate tratamentului afectiunilor cardiovasculare (Verapamil, Diltiazem). Nu se administreaza la copii si tineri sub 18 ani datorita datelor insuficiente despre tolerabilitatea produsului.

Precautii:
Înainte de începerea tratamentului, pacientii sunt rugati sa-si informeze medicul asupra urmatoarelor stari fiziologice: tulburari circulatorii severe ale membrelor, diabet , acidoza, alergii , reactii alergice, hipersensibilitate la medicamente, tratamentul alergiei ( hipo - sau desensibilizare ), afectiune renala - feocromocitom, eczeme ( psoriazis ), chiar în cazul în care acestea s-au produs mai demult sau când apar doar la membrii familiei. Atentie! Acest produs medicamentos poate modifica abilitatea de a conduce vehicule sau de a manipula aparate. Înainte de începerea administrarii, informati-va medicul daca: aveti sau ati avut alergii sau alte boli; luati si alte medicamente; sunteti gravida sau alaptati. Dilatrend 12,5 mg poate fi administrat doar daca va puteti afla sub urmarirea regulata a unui centru cardiologic. Trebuie urmate strict indicatiile medicului asupra investigatiilor de facut pe timpul tratamentului. Daca în timpul tratamentului aparea insuficienta respiratorie si la efort si în repaus, daca va tremura picioarele, daca simtiti nevoia sa urinati noaptea sau daca aveti senzatia de ameteala simultan cu puls scazut, anuntati imediat medicul. S-a observat o deteriorare reversibila a functiei renale la terapia cu carvedilol în cazul pacientilor cu insuficienta cardiaca si cu hipotensiune ( tensiune sistolica sub 100 mmHg ), cu cardiopatie ischemica si cu maladie vasculara difuza si/sau cu insuficienta renala preexistenta. Daca se observa simptome de bronhospasm la pacientii cu astfel de tendinte, este nevoie de monitorizare frecventa în timpul începerii tratamentului, precum si al cresterii dozei. Tratamentul cu Dilatrend nu trebuie întrerupt brusc sau fara o discutie prealabila cu medicul, deoarece întreruperea poate duce la cresteri ale tensiunii sanguine sau la aparitii mai frecvente de crize de angina pectorala . Daca trebuie sa fiti supus unei interventii chirurgicale, medicul anestezist trebuie informat asupra tratamentului cu Dilatrend 12,5 mg. La pacientii cu diabet , trebuie tinut cont de faptul ca în cursul tratamentului cu Dilatrend, simptomele timpurii de hipoglicemie acuta pot fi mascate sau atenuate. Poate avea loc înrautatirea controlului asupra glucozei sanguine, ceea ce implica necesitatea monitorizarii regulate a acestui parametru la initierea tratamentului sau la marirea dozelor. Se poate ajunge la scaderea fluxului lacrimal în timpul administrarii Dilatrend 12,5. Persoanele care poarta lentile de contact trebuie sa dea atentie acestui fapt. Medicamentul nu se va lasa niciodata la îndemâna copiilor . Ca si în cazul altor medicamente utilizate numai dupa prescriptie, Dilatrend nu se va oferi spre administrare si altor persoane din jur.

Reactii adverse:
Comprimatele de Dilatrend 12,5 mg sunt de obicei bine tolerate. Ca orice medicament, poate produce totusi efecte secundare. Informati medicul sau farmacistul asupra eventualei aparitii a urmatoarelor efecte secundare: Sistemul nervos: Senzatie de ameteala, dureri de cap, oboseala (mai ales la începutul tratamentului sau la cresterea dozei), stari depresive , tulburari de somn . Sistem cardiovascular: Puls scazut, hipotensiune de postura ( ameteli , înnegrirea câmpului vizual, în rare cazuri pierderea cunostintei). Edeme ale tesuturilor; mai ales în timpul cresterii dozei de carvedilol. În asemenea cazuri, revenirea la starea normala se poate realiza prin utilizarea de diuretice, sau - temporar -, prin mentinerea constanta, scaderea sau chiar întreruperea administrarii dozei de carvedilol; tulburari ale ritmului cardiac ; dureri de piept ( angina pectorala ); rareori tulburari de irigare a membrelor (intensificarea simptomelor la pacientii cu sindrom Raynaud - uneori spasme vasculare cu scaderea irigarii degetelor extremitatilor); rareori, înrautatirea starii de insuficienta cardiaca (mai ales la cresterea dozei). Sistemul respirator: Insuficienta respiratorie, crize astmatiforme (mai ales la persoanele cu predispozitie); rareori nas înfundat. Tractul digestiv: Greturi, diaree , dureri abdominale si varsaturi, rareori constipatie . Pielea: Reactii alergice ( eriteme , urticarie , prurit ); descuamare fina . Alte reactii secundare: Tulburari de vedere, dureri articulare, scaderea secretiei lacrimale, rare tulburari de sensibilitate ca de ex. parestezie, iritatie oculara , uscaciune a gurii, tulburari la urinare , tulburari de potenta , scadere a greutatii corporale, înrautatire a functiilor renale (rareori blocaj renal ). Valori ale testelor de laborator: Cresterea nivelului de zahar din sânge (mai ales la diabetici ), cresterea valorilor colesterolului, scaderea numarului de plachete sanguine si respectiv a leucocitelor, cresterea valorilor sanguine ale parametrilor hepatici.

Compozitie:
1 comprimat de Dilatrend 12,5 mg contine 12,5 mg Carvedilol ca substanta activa si, ca substante inactive: Lactoza, Stearat de Magneziu , Polyvidon, Zaharoza, Bioxid de siliciu înalt dispersat, oxid de fier rosu si galben (E 172).

Actiune:
Dilatrend 12,5 mg actioneaza rapid prin dilatarea vaselor sanguine, în special la nivelul coronarelor. Administrarea sa împreuna cu alte medicamente amelioreaza starea pacientilor cu insuficienta cardiaca.

Administrare:
Doza optima este stabilita de catre medic pentru fiecare pacient în parte. Nu modificati din proprie initiativa doza prescrisa de catre medic . Cu deosebire la începutul tratamentului cu Dilatrend, trebuie facute de obicei controale medicale în mod regulat, pentru a se determina doza optima. Pentru cazurile în care trebuie început tratamentul cu doze mici, se produc trei forme de Dilatrend (Dilatrend 6,25 mg; Dilatrend 12,5 mg; Dilatrend 25 mg). Daca nu se specifica altfel, modul de administrare este urmatorul: La începutul tratamentului luati 1/2 comprimat de Dilatrend 6,25 mg dimineata si 1/2 comprimat de Dilatrend 6,25 mg seara. Daca tolerati medicamentul, medicul Dvs. va dubla doza la interval de aproximativ doua saptamâni. Dupa aproximativ 6 saptamâni se poate atinge doza necesara pentru tot restul intervalului de tratament . În majoritatea cazurilor se utilizeaza o tableta de Dilatrend 25 mg dimineata si una seara. La începutul tratamentului este necesar a se acorda atentie la fenomene ca: modificarea frecventei sau amplitudinii respiratiei, palpitatii , edeme ale membrelor inferioare sau ameteli . În cazul aparitiei unor astfel de simptome, anuntati medicul. Tabletele pot fi administrate independent de ora de masa. Totusi, pacientii cu insuficienta cardiaca trebuie sa ia Dilatrend în timpul meselor, deoarece în acest caz Dilatrend este metabolizat mai lent si nu se produce o scadere prea brusca a tensiunii (senzatie de ameteala). Urmati întocmai indicatiile medicului. Înghititi comprimatul nemestecat, cu apa sau cu alt lichid nealcoolic. Daca utilizati 1/2 comprimat, asezati-l pe o suprafata tare . Apasati cu degetele mari de la ambele mâini asupra comprimatului, în dreapta si în stânga, pentru a-l sectiona.

Doza: 12.5mg
Ambalaj: Cutie x 1 blist. x 28 compr.; (4 ani)
Firma producatoare: ROCHE DIAGNOSTICS GmbH
DILATREND - medicamente care incep cu litera D - dictionar medicamente - startsanatate