ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

DOXYDAR CAPSULE < Medicamente care incep cu litera D < Dictionar Medicamente
Indicatii: Doxydar esta indicat in tratamentul infectiilor provocate de variate microorganisme: bacterii grampozitive, gramnegative, Rickettsii, Mycoplasme, Chlamydii, Treponeme; infectii ORL (otite medii, sinuzite, amigdalite , faringite );

infectii ale tractului respirator ( bronsite , bronhopneumonii, pneumonii); infectii ale tractului gastrointestinal ( febra tifoida si paratifoida, febra recurenta, amoebiaza); infectii ale tractului genito- urinar ( cistite , pielonefrite , uretrite, prostatite, uretrita acuta gonococica, limfogranulomatoza veneriana); infectii ale pielii si tesuturilor moi ( celulita , furunculoza, abcese, impetigo , acnee , rani post -traumatice si post -operatorii); infectii oculare (trahom si conjunctivite); alte infectii (psittacoza).

Doxydar contine doxycycline hyclate USP. Este un antibiotic bacteriostatic cu spectru larg, avand un inalt grad de liposolubilitate si o afinitate scazuta in legarea calciului. Avand in vedere avantajele, Doxydar-ul poate fi considerat ca cel mai sigur dintre tetraciclinele pentru pacientii cu insuficienta renala . Are influenta redusa asupra florei intestinale . De asemenea, schema de dozare este avantajoasa la pacientii la care se administreaza o dat sau de 2 ori/zi.

Farmacologie: Doxydar este practic complet absorbit din tractul gastrointestinal . Alimentele nu interfera cu absorbtia, nici chiar produsele lactate. Este eliminat in special prin fecale ca produs inactiv conjugat sau chelat, si prin urina , dar n mai mica masura decat celelalte tetracicline. Doxydar nu se acumuleaza in sange la pacientii cu insuficienta renala .

Dozare: Doza pentru adulti este de 100 mg la fiecare 12 ore pentru prima zi, urmata de 100 mg o data pe zi sau de 2 ori/zi cand infectia este severa. Durata tratamentului depinde de caracterul bolii si de raspunsul la terapie . Terapia trebuie continuata 24-48 ore de la disparitia simptomelor.

Contraindicatii: La pacientii cu hipersensibilitate la tetraciclina.

Reactii adverse: Ca si in cazul altor tetracicline pot aparea suprainfectii micotice si tulburari gastrointestinale . Efectele secundare gastrointestinale sunt foarte rare , datorate absorbtiei complete a Doxydarului. Se pot intalni reactii alergice, reactii de fotosensibilitate raportate dupa expunerea la radiatii solare sau ultraviolete .

Precautii: Antacidele continand aluminiu, calciu si magneziu nu trebuie administrate concomitent cu Doxydar. Ca si in cazul celorlalte tetracicline, folosirea doxiciclinei in timpul cresterii dintilor (ultima jumatate a sarcinii, sugari si sub varsta de 8 ani) pot cauza modificari de culoare permanenta a dintilor. Studii pe animale au aratat ca tetraciclina traverseaza placenta si poate fi gasita in tesutul fetal. De aceea , cand se administreaza doxiciclina la copii sub 8 ani si la femeile gravide, trebuie cantarite eventualele riscuri.

Forma de prezentare: Doxydar 100, capsule: cutii cu 500 capsule (folii x 8 capsule), fiecare capsula contine doxycyclina hyclat USP, echivalent cu 100 mg doxiciclina .
Producator: Dar Al Dawa Pharma
DOXYDAR, capsule - medicamente care incep cu litera D - dictionar medicamente - startsanatate