ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

DUOMOX COMPRIMATE < Medicamente care incep cu litera D < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Infectii cauzate de microorganisme sensibile la amoxicilina, ca de exemplu infectiile tractului respirator; infectii urogenitale; infectii gastrointestinale; infectii ale pielii si tesuturilor moi.Nota: in infectiile generalizate ca sepsisul, meningita, endocardita si peritonita, tratamentul pe cale parenterala este preferat.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la amoxicilina sau la orice alta beta-lactamaza (peniciline sau cefalosporine). Hipersensibilitate la orice alt ingredient al produsului.

Precautii:
Pacientii cu mononucleoza infectioasa sau leucemie limfatica pot avea frecvent (60 - 100% din cazuri) ca reactie adversa exanteme, a caror cauza nu o reprezinta hipersensibilitatea caracteristica la penicilina. Aceasta forma de eritrodermie existenta in trecutul pacientilor nu constituie o contraindicatie pentru utilizarea penicilinei. Cazuri serioase si incidental fatale de hipersensibilitate (reactii anafilactice) au fost raportate la pacientii sub terapie cu penicilina. Aceste reactii apar mai des in cazurile persoanelor alergice. Tratamentul cu Duomox trebuie in acest caz intrerupt imediat si inlocuit cu o alta terapie. S-au mai consemnat rezistenta incrucisata, ca si hipersensibilitate incrucisata cu alte peniciline, si uneori cu cefalosporine. Ca si in cazul altor peniciline cu spectru larg, pot aparea suprainfectii. in cazul aparitiei unei diarei severe, se va lua in considerare ca diagnostic colita pseudomembranoasa. in acest caz se vor lua masurile necesare. Se vor lua de asemenea masurile necesare in cazul aparitiei colitei hemoragice sau reactiilor de hipersensibilitate.
Sarcina si alaptare. Din datele existente, amoxicilina poate fi folosita in timpul sarcinii, fara a dauna fatului. Amoxicilina este excretata in cantitati mici in laptele matern. Riscul asupra fatului este neglijabil, exceptand posibilitatea sensibilizarii.
Efecte asupra capacitatii de a conduce sau de a utiliza masini. Duomox Tablete (solubile) nu influenteaza abilitatea de a conduce vehicule sau de a utiliza masini.

Reactii adverse:
Tract gastrointestinal - tulburari gastrointestinale, in special diareea si pruritul anal. Rar, apar colitele pseudomembranoase sau hemoragice.
Piele - Reactii alergice ale pielii apar mai des decat in cazul altor peniciline, dar mult mai rar decat in cazul ampicilinei si in general au un caracter maculopapular specific, diferit de aspectul de urticarie care apare in cazul altor peniciline. Rar apar eritem multiform sau sindrom Stevens-Johnson.
Tract urinar - Nefrita interstitiala a fost ocazional observata.
Sange - in rare cazuri s-au consemnat anormalitati (agranulocitoza, anemie hemolitica, trombocitopenie).
Altele - S-au mai consemnat soc anafilactic si edeme angioneurotice.

Compozitie:
Duomox Tablete (Solubile) contin amoxicilina ca ingredient activ, un derivat sintetic al acidului 6-aminopenicilanic. Fiecare tableta contine trihidrat de amoxicilina echivalenta a 125, 250, 500, 750 si 1 000 mg amoxicilina anhidra.

Administrare:
In infectiile usoare si moderate va fi folosita urmatoarea schema
- pentru adulti si copiii de peste 10 ani 2 500 - 750 mg sau 3 375 - 500 mg zilnic.
- pentru copiii intre 3 - 10 ani 2 375 mg sau 3 250 mg zilnic.
- Pentru copiii intre 1 - 3 ani 2 250 mg sau 3 125 mg zilnic.
Pentru infectiile greu accesibile, ca de ex. otita medie acuta bacteriana, se prefera o dozare de trei ori pe zi.
In infectiile cronice, recurente si severe, dozajul sus mentionat poate fi marit la 3 750 mg - 1 g zilnic, si in cazul copiilor pana la 60 mg/kg zilnic.
Durata tratamentului in infectiile usoare si moderate durata tratamentului este de 5 - 7 zile. Infectiile streptococice trebuie tratate pe o perioada de minimum 10 zile. Durata tratamentului pentru infectiile cronice si grave si pentru infectiile pentru zonele in care concentratia de antibiotic este redusa, depinde de tabloul clinic. In general, tratamentul trebuie continuat inca 48 de ore de la disparitia simptomelor. Gonoree (acuta, fara complicatii) 3 g se administreaza intr-o singura doza in combinatie cu 1 g de probenecid.
Pacientii cu insuficienta renala se va reduce doza (cu 15-50%) doar la pacientii al caror clearance de creatinina scade sub 10 ml/min.
Pacientii cu insuficienta hepatica - insuficienta hepatica nu influenteaza timpul de injumatatire al produsului.
Duomox Tablete (Solubile) poate fi administrat inainte, in timpul, sau dupa mese. Duomox Tablete (Solubile) poate fi inghitit intreg cu apa, sau dizolvat in cel putin 20 ml (jumatate de pahar) de apa si amestecat usor inainte de inghitire. Suspensia rezultata are un usor gust de fructe.

DUOMOX, COMPRIMATE - medicamente care incep cu litera D - dictionar medicamente - startsanatate