Indicatii:
Carenta de vitamina C. Sursa de vitamine pentru copii, varstnici, convalescenti, persoane cu debilitate fizica, dar si persoanelor sanatoase in cursul perioadelor de activitate intensa. Anorexie. Stimularea poftei de mancare la copii. Astenie. Ateroscleroza. Adjuvant in tratamentul bolilor infectioase, ale tulburarilor circulatiei periferice, purpurei, diatezelor hemoragice. Boli cardiace, pulmonare ca antioxidant.
Precautii:
Se va administra cu prudenta la pacientii cu diabet zaharat, cu deficit de G6PD, cu nefrolitiaza. Conservare: Se va pastra la loc uscat, racoros, ferit de lumina. Se elibereaza fara prescriptie medicala.
Compozitia:
Flacon cu 140 g sirop care contine 40% extract din fructe de maces in sirop simplu.
Actiune:
Fructele de maces au ca si component principal vitamina C (acidul ascorbic). De asemenea mai contin beta-caroten (precursor al vitaminei A), vitamina P si in cantitati mai mici vitaminele: B1 si B2, K si E. Au actiune tonica asupra vaselor sanguine, hemostatica, hipocolesterolemianta, stimuleaza activitatea aparatului hematopoetic, maresc capacitatea fagocitara a leucocitelor, au efect colagog, coleretic. Datorita continutului ridicat in vitamine, fructele de maces reprezinta un produs valoros care se utilizeaza pentru completarea aportului de vitamine indispensabile pentru functionarea normala a organismului.
Mod de administrare:
Adulti: 3 x 1 lingurita/zi.
Copii: 3 x 1/2 lingurita/zi.