ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

ENARENAL < Medicamente care incep cu litera E < Dictionar Medicamente
Indicatii: Hipertensiune arteriala esentiala, de toate gradele. Hipertensiune arteriala reno-vasculara. Insuficienta circulatorie de stagnare moderata sau grava.

Contraindicatii:
Alergie la medicament . Îngustarea ambilor pereti ai arterei renale sau îngustarea arterei la singurul rinichi activ. Sarcina si perioada de alaptare . Nu se recomanda administrarea la copii .

Reactii adverse:
Dureri de cap si ameteli , oboseala , tuse , crampe musculare , greata, hipotensiune ortostatica, diaree , rash. Foarte rar apar tulburari vaso-motorii, agranulocitoza. Enarenal potenteaza actiunea medicamentelor care reduc tensiunea arteriala a diureticelor care economisesc potasiu . Mareste concentratia de potasiu si litiu în ser .

Compozitie:
Comprimate continând maleat de enalapril 10 mg.

Actiune:
Enarenal (maleat de enalapril ) este un preparat cu actiune de frâ nare a activitatii sistemului renina-angiotensina-aldosteron. În organism sufera transformarea în metabolit -enalaprilat activ - care este un inhibitor real al enzimei de conversie a angiotensinei I în angiotensina II. Enarenal produce dilatarea vaselor periferice, reduce rezistenta periferica , reduce presarcina si postsarcina inimii, creste fluxul sanguin renal . Este rapid asimilat în tubul digestiv - momentul culminant al concentratiei enalaprilului în ser se produce în decurs de o ora. Maleatul de enalapril este rapid hidrolizat în metabolit -enalaprilat activ. Concentratia maxima de enalaprilat intervine dupa 3-4 ore de la administrarea medicamentului. Acesta concentratie se reduce treptat în decurs de 24-48 ore.

Administrare:
Conform prescriptiilor medicului. Alimentele consumate nu influenteaza în absorbtia acestui medicament . Enarenal poate fi administrat înainte, în timpul si dupa mese. În medie se utilizeaza 10-20 mg de medicament în 24 de ore; în cazuri exceptionale 40 mg doza unica sau divizata în 2 doze egale. Doza maxima este de 80 mg în 24 de ore. În hipertensiune arteriala esentiala doza initiala este de 10-20 mg în functie de nivelul tensiunii arteriale. Medicamentul trebuie administrat într-o doza unica. În tratamentul de mentinere se foloseste de obicei o singura doza de 20 mg, o data la 24 de ore. În hipertensiune arteriala renovasculara, tratamentul trebuie început cu doze mici (5 mg sau mai putin) modificându-le în continuare în caz de necesitate. La bolnavii cu insuficienta renala tratati cu Enarenal poate aparea hiperpotasemie; de aceea nu se recomanda asocierea medicamentului cu diuretice care economisesc potasiu (spironolactona, triamteren, amilorid). În insuficienta circulatorie trebuie controlata cu grija tensiunea arteriala atât înainte cât si imediat dupa începerea administrarii de Enarenal din cauza aparitiei hipotensiunii sau (rar) a insuficientei renale. De obicei se folosesc 10-20 mg de preparat în 24 de ore în doza unica sau împartite în mai multe doze. În masura posibilului trebuie redusa doza de diuretic .

Doza: 10mg
Ambalaj: Cutie x 1 flac x 20 compr.; (3 ani)
Firma producatoare: SINTOFARM SA + POLFA
ENARENAL - medicamente care incep cu litera E - dictionar medicamente - startsanatate