ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

ENCEPHABOL SUSPENSIE < Medicamente care incep cu litera E < Dictionar Medicamente
Indicatii: Simptome de insuficienta cerebrala determinata de tulburari metabolice si circulatorii ale creierului. Tulburari în dezvoltarea creierului la copii ca o consecinta a stresului perinatal. Status post traumatism cranio- cerebral , post atacuri apoplectice, post intoxicatii si post encefalite.

Contraindicatii:
A se acorda o atentie deosebita pacientilor cu artrita reumatoida care prezinta tulburari functionale severe ale rinichilor si ficatului; modificari importante ale formulei sanguine; boli autoimune: lupus eritematos , miastenie, pemfigus sau antecedente în acest domeniu.

Reactii adverse:
Rar - diferite forme de reactii alergice, în special eritem cutanat ; febra ; tulburari gastrointestinale si hepatice ; modificari ale gustului; simptome de supraexcitabilitate; cazuri izolate de reactii cutanate tip pemfigus sau lichen plan . Pacientii cu artrita reumatoida au tendinta crescuta de a prezenta reactii nedorite sub tratamentul cu piritinol. La acesti pacienti, s-au observat destul de rar, reactii secundare specifice medicatiei tip penicilamina (ex. proteinurie, reducerea numarului de trombocite si leucocite). Din aceste motive este indicata efectuarea periodica a analizei sâ ngelui si urinei. În caz de aparitie a efectelor secundare se recomanda întreruperea administrarii medicamentului sau, în caz de necesitate începerea unui tratament simptomatic.

Compozitie:
1 drajeu de Encephabol forte / 1 drajeu de Encephabol contine 200 mg/100 mg dihidroclorid-monohidrat de piritinol. Encephabol sirop : 5 ml (= 1 lingurita) contin 80,5 mg piritinol, fiind echivalentul a 100 mg de dihidroclorid-monohidrat de piritinol si sorbitol .

Administrare:
La adulti - în general - 600 mg/z. La copii : în functie de vârsta si indicatie - 50-300 mg/zi. Pentru a se asigura efectul terapeutic, este necesar ca tratamentul sa fie urmat cel putin pe o perioada de 6-8 saptamâni.

Producator: Merck KGaA
ENCEPHABOL, suspensie - medicamente care incep cu litera E - dictionar medicamente - startsanatate