ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

ENDOXAN < Medicamente care incep cu litera E < Dictionar Medicamente
Indicatii: Leucemie, în special leucemie cronica limfatica si leucemie mieloida. Limfoame maligne. Paraproteinemii, de ex: plasmocitom. Boala Waldenström. Tumori solide maligne, în special carcinom de ovar si carcinom mamar , carcinom bronsic cu celule mici, neuroblastom, seminom, sarcom Ewing.

Tratamentul adjuvant postoperator al tumorilor chimiosensibile. Boli autoimune, incluzând artrita reumatoida ( poliartrita cronica progresiva), artropatia psoriazica, lupusul eritematos , sclerodermia, miastenia gravis, anemia hemolitica autoimuna, boli criotermice, sindromul nefrotic. Transplante de organe.

Contraindicatii:
Nu se recomanda conceptia pe durata tratamentului cu Endoxan. Endoxan nu trebuie administrat în caz de: hipersensibilitate cunoscuta la ciclofosfamida, depletie medulara severa, primele 3 luni de sarcina; se va administra numai în caz de indicatie vitala în a doua jumatate a sarcinii.

Reactii adverse:
Toleranta generala si locala a Endoxan- ului este buna. Numai ocazional, în special în cazul administrarii unor doze mari , au fost observate stari de greata, voma, cefalee. Pentru a preveni greata si varsaturile se recomanda administrarea de antiemetice. Câteodata apare alopecia ; regenerarea parului are loc dupa câteva saptamâni. Hemoleucograma trebuie monitorizata regulat în timpul tratamentului cu Endoxan. O scadere suficient de importanta a numarului leucocitelor (leucopenie semnificativa) apare îndeosebi la administrarea unor doze mari . Daca este necesar doza trebuie redusa sau intervalul dintre tratamente trebuie crescut sau chiar oprit în anumite circumstante. Leucopenia consecutiva administrarii de Endoxan este reversibila în scurt timp. Transfuziile sanguine si administrarea de gamaglobuline se pot recomanda numai în caz de leucopenie severa. Protectia cu antibiotic sau antimicotic este importanta între anumite intervale în cursul tratamentului, în special când se administreaza doze mari de Endoxan. Trombopoieza si eritropoieza sunt numai usor afectate, cu conditia sa nu existe suferinta medulara. Ocazional s-au observat complicatii ale vezicii urinare ; ca urmare, sedimentul urinar trebuie monitorizat regulat. Se recomanda sa se ingereze cantitati mari de lichide în timpul sau imediat dupa terminarea tratamentului cu Endoxan si trebuie luate masuri pentru a creste diureza . La administrarea unor doze de 10 mg/kg corp sau mai mari de Endoxan si la pacientii cu risc crescut (cu antecedente de cistita în timpul tratamentului anterior cu Endoxan sau cu alte medicamente similare, cu antecedente de iradiere a micului bazin si suferinta anterioara a tractului urinar ) mesna (Uromitexan) trebuie întotdeauna administrat pentru a proteja vezica urinara. Daca masurile profilactice lipsesc sau sunt inadecvate si apare cistita sau hematurie, tratamentul cu Endoxan trebuie oprit imediat. Functiile hepatica si renala nu sunt afectate daca sunt normale la începutul tratamentului. Diminuarea pâna la disparitie a raspunsului imun nu poate fi exclusa în special dupa administrari repetate de Endoxan. Afectarea gonadelor poate surveni; este posibil sa apara si reactii de hipersensibilitate dar acestea nu sunt tipice pentru tratamentul cu Endoxan.

Compozitie:
Un drajeu contine ciclofosfamida 1 H2O 53,5 mg (corespunzator la 50 mg ciclofosfamida anhidra). Endoxan 200 mg: 1 flacon injectabil contine 304 mg substanta uscata (echivalent cu 200 mg ciclofosfamida anhidra). Endoxan 500 mg: 1 flacon injectabil contine 760 mg substanta uscata echivalent cu 500 mg ciclofosfamida anhidra). Endoxan 1 g: 1 flacon injectabil contine 1519 mg substanta uscata (echivalent cu 100 mg ciclofosfamida anhidra).

Administrare:
Tratament initial: În general inj. i.v., Endoxan-Asta poate fi de asemenea injectat i.m., intrapleural si intraperitoneal, ca si intralimfatic si intratecal . Dupa ce s-a obtinut o remisiune satisfacatoare a bolii, se recomanda terapie de întretinere cu tablete filmate. Dozarea trebuie sa fie strict individuala luând în considerare starea generala a pacientului si hemoleucograma. Se recomanda initierea tratamentului cu urmatoarele doze: inj. i.v. zilnice a câte 3-6 mg/kg corp (200-400 mg) sau terapie intermitent-masiva 10-15 mg/kg corp (500-1000 mg) cu intervale fara terapie de 2-5 zile, sau terapie intermitenta-masiva 20-40 mg/kg corp cu intervale fara tratament de 10-20 de zile. Endoxan trebuie administrat dimineata cu cantitati mari de lichide, fie în timpul administrarii sau imediat dupa administrare. Pentru continuarea tratamentului sau ca terapie de întretinere se port administra 50-200 mg/zi pe cale orala (1-4 dj. filmate). Prepararea solutiilor: Pentru a prepara solutia de Endoxan se dizolva 200 mg Endoxan în 10 ml apa distilata, respectiv 500 mg Endoxan în 25 ml, 1000 mg în 50 ml . Nu se va folosi serul fiziologic ca solvent. Solutiile trebuie utilizate cât mai curând posibil dupa preparare. Substanta se dizolva cu usurinta când fiola se agita puternic 30 s-1 min dupa injectarea solventului. Daca dizolvarea completa nu se obtine imediat, lasati solutia în repaus câteva minute pâna când devine perfect limpede. Atentie: Înainte de începerea terapiei trebuie excluse toate obstacolele potential prezente pe caile urinare , trebuie tratate posibilele infectii si trebuie corectate dezechilibrele electrolitice, daca este cazul. Pacientii trebuie monitorizati cu mare atentie, în special daca functiile renala sau hepatica sunt afectate. Conform cu investigatiile posibil a fi efectuate, doza de Endoxan trebuie redusa în caz de insuficienta renala severa. Endoxan-ul este dializabil. Igiena orala atenta este importanta. A nu se lasa medicamentul la îndemâna copiilor .

Doza: 50mg
Ambalaj: Cutie x 5 blist. x 10 draj.
Firma producatoare: ASTA MEDICA
ENDOXAN - medicamente care incep cu litera E - dictionar medicamente - startsanatate