ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

EPHAMOX CAPSULE < Medicamente care incep cu litera E < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Tratamentul infectiilor cauzate de microorganisme sensibile: infectii ale tractului respirator superior: sinuzite, otite, faringite bacteriene (durata tratamentului minimum 10 zile; antibioticul de electie este penicilina G); infectii ale tractului respirator inferior: bronsita acuta si exacerbarile acute ale bronsitei cronice; infectii ale cailor genitourinare: cistite, pielonefrite, gonoree; infectii digestive: enterite cu bacteriemie; profilaxia endocarditei infectioase in cazul unor interventii chirurgicale (ORL, tract respirator) la pacientii cu risc. La clinica de Obstetrica si Ginecologie-Iasi, Amoxicilina 250 mg a fost utilizata cu succes postoperator in chirurgia ginecologica (grupa a II-a Altemeier, dupa riscul de contaminare si infectie postoperatorie), pentru afectiuni concomitente cu boala de baza pentru care pacientele au suferit interventia chirurgicala.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la beta-lactamine, leucemie limfoida acuta, mononucleoza infectioasa.

Precautii:
Alergia la b-lactamine trebuie depistata printr-o anamneza prealabila. Alergia incrucisata cu cefalosporinele este frecventa: 10-15 % din cazuri. Prudenta se impune pe durata perioadei neonatale si, in general, cand se administreaza la copii. Se recomanda controlul functiei hepatice, renale si hematologice pe intreaga durata a tratamentului cu amoxicilina. in caz de gonoree sau uretrite provocate de gonococi, daca se constata existenta unor leziuni suspectate de a fi provocate de Treponema pallidum, examenul ultramicroscopic este obligatoriu inainte de inceperea tratamentului. in continuare se vor efectua lunar testele serologice specifice pentru sifilis timp de cel putin 4 luni.
Sarcina si alaptare. Dupa cunostintele actuale, administrarea amoxicilinei pe timpul sarcinii nu duce la efecte teratogene sau embriopate. Totusi administrarea in aceasta perioada a oricarui medicament, ca atare si a amoxicilinei, se va face cu cea mai mare prudenta. Aceasta se impune si pe durata alaptarii. Se va lua in considerare si posibilitatea aparitiei unei reactii alergice la sugarii hipersensibili la peniciline.

Reactii adverse:
Eritemul numit din a 5-a zi se intalneste la 2 % din pacientii tratati cu aminopeniciline. Incidenta ei este mai ridicata la cei ce sufera de mononucleoza infectioasa sau leucemie limfoida. Reactiile imunoalergice adevarate manifestate prin rash cutanat si urticarie apar mai putin frecvent, dar necesita oprirea imediata a tratamentului si evitarea oricarei administrari ulterioare a beta-lactaminelor. in mod exceptional, pot aparea reactii alergice acute de tipul socului anafilactic. Ca si in cazul celorlalte peniciline, sunt posibile urmatoarele manifestari: greturi, varsaturi, diaree, dispepsii, dureri abdominale, aparitia unei glosite sau a unei stomatite. Acestea nu necesita intreruperea tratamentului. Daca se administreaza in timpul mesei se reduce incidenta tulburarilor digestive. Pot surveni suprainfectii cu germeni rezistenti; s-a semnalat si cresterea tranzitorie si moderata a transaminazelor. Au fost semnalate si cateva cazuri de colita pseudomembranoasa.

Compozitie:
Amoxicilina - Capsule continand amoxicilina trihidrat echivalent cu 250 mg amoxicilina anhidra. Ephamox - Capsule continand amoxicilina trihidrat echivalent cu 500 mg amoxicilina anhidra.

Administrare:
Oral, la adulti - infectii ale tractului respirator superior: 1-2 g/zi, in 3 prize;
                    - infectii ale tractului respirator inferior, infectii digestive: 2-3 g/zi, divizate in 3-4 prize;  
                    - infectii ale cailor urinare: 1-3 g/zi.
Copii peste 15 ani - se foloseste doza pentru adult;
Copii pana la 12 -15 ani - 20-35 mg/kg corp, in 3-4 prize.
Tratamentul cu amoxicilina se continua 2-3 zile de la disparitia simptomelor clinice.
Posologie particulara - episoadele acute ale bronsitei cronice 3 g de 2x/zi, timp de 3 zile;
                              - infectii urinare necomplicate la femei, uretrite gonococice la barbati: o doza unica de 3 g. Se poate administra 1 g probenecid cu 1 h inainte de doza de amoxicilina;
                              - profilaxia endocarditei infectioase: 3 g cu o ora inainte de interventia chirurgicala.
Posologie in caz de insuficienta renala: Clearance creatininic (ml/min) Doza/administrare Interval intre prize10-30< 10 500 mg-1 g250 mg-500 mg 12 h12 hin caz de hemodializa, se administreaza o doza suplimentara de 500 mg.
Capsulele de Amoxicilina si Ephamox se administreaza in timpul mesei sau cu o cantitate mica de alimente.

EPHAMOX, CAPSULE - medicamente care incep cu litera E - dictionar medicamente - startsanatate