ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

EPIFENAC COMPRIMATE SUPOZITOARE < Medicamente care incep cu litera E < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Boli reumatice si degenerative ca artrita reumatoida juvenila, spondilita anchilozanta (boala Bechterew), osteoartroze si algii ale coloanei vertebrale, reumatism abarticular. Pusee acute de guta. Inflamatii algice post traumatice sau post operatorii (ex.: dupa chirurgie dentara sau ortopedica), inflamatii in sfera genitala sau O.R.L.

Contraindicatii:
Ulcer peptic; hipersensibilitate la diclofenac; bolnavi cu crize declansate de substante ce inhiba sinteza de prostaglandine (astm, urticarie sau rinita acuta); insuficienta renala si hepatica, proctite - pentru supozitoare.

Precautii:
In timpul sarcinii Epifenac va fi folosit numai daca beneficiul justifica riscul terapeutic si doar in dozele cele mai mici; in ultimele trei luni de sarcina poate genera inertie uterina sau inchidere prematura de canal arterial la fat. Dupa doze orale de 50 mg la fiecare 8 ore substanta activa trece in laptele matern, dar cantitatea este prea mica pentru a da efecte nedorite la sugar.

Compozitie:
Diclofenac sodic: drajeuri enterosolubile a 25 mg; supozitoare a 100 mg.

Actiune:
Epifenac este un antiinflamator nesteroidian cu efect antireumatic, analgezic si antipiretic. Pentru forma orala absorbtia intestinala este rapida si completa.

Administrare:
Adulti: -Doza initiala zilnica este de 100 - 150 mg; in cazuri usoare ca si pentru terapia de durata 75 - 100 mg/zi.
          -  Doza zilnica se poate fractiona in 2 - 3 prize. Pentru a suprima durerea nocturna si redoarea matinala se recomanda un supozitor seara la culcare (100 mg) fara a se depasi doza maxima de 150 mg/zi. in dismenoree 50 - 100 mg/zi.
Copii - Peste 1 an 0,5 - 2 mg/kg corp/zi, fractionat in 2 - 3 prize functie de gravitatea cazului. Pentru tratamentul artritei reumatoide juvenile se poate creste doza la 3 mg/kg corp/ zi.

EPIFENAC, COMPRIMATE, SUPOZITOARE - medicamente care incep cu litera E - dictionar medicamente - startsanatate