ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

EPILAT RETARD COMPRIMATE < Medicamente care incep cu litera E < Dictionar Medicamente
Indicatii: Toate formele de hipertensiune arteriala ; cardiopatie ischemica: angina stabila cronica, angina instabila (angor Prinzmetal, angina de novo, angina de repaus).

Compozitie: Un comprimat contine 20 mg Nifedipin.

Actiune terapeutica: Nifedipina este un blocant al canalelor lente de calciu cu efect vasodilatator coronarian si arterial periferic , cu scaderea rezistentei periferice. Asupra miocardului actiunea se exercita prin cresterea fluxului sanguin coronarian consecutiv cu scaderea incarcarii cardiace si scaderea consumului de oxigen cu efect cardioprotector, (reducere a crizelor anginoase, de scadere a necesarului de nitroglicerina si cresterea tolerantei la efort).

Contraindicatii: Sarcina, hipersensibilitate la nifedipin.

Efecte adverse: Apar foarte rar, si in general sunt usoare si tranzitorii, cefalee, tahicardie, hipotensiune, oboseala , reactii cutanate , tulburari digestive.

Mod de administrare: Hipertensiune arteriala : un comprimat de 2 ori/zi, se poate creste la 2 comprimate de 2 ori/zi. Angina : de efort 1 comprimat de 2 ori/zi; primara 1 comprimat de 3 ori/zi. Prinzmetal 1 comprimat de 4 ori/zi. Cardiomiopatie, insuficienta cardiaca congestiva cronica, insuficienta aortica severa: 1-2 comprimate de 2 ori/zi. Sindromul Raynaud: 1-2 comprimate de 2-3 ori/zi.

Interactiuni cu alte medicamente: Nifedipina poate creste efectul antihipertensiv al beta-blocantilor si toxicitatea digitalicelor prin cresterea concentratiei lor.

Forma de prezentare: Folie cu 20 de comprimate.
Producator: EIPICO
EPILAT RETARD, comprimate - medicamente care incep cu litera E - dictionar medicamente - startsanatate