ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

EPIVIR SOLUTIE ORALA < Medicamente care incep cu litera E < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Infectii ale tractului respirator superior si inferior, bronsite acute si cronice, bronsiectazie, pneumonii, amigdalite, sinuzite, faringite. Infectii ale rinichilor si tractului urinar: cistite acute si cronice, cistopielite, pielonefrite, uretrite. Infectii genitale ale ambelor sexe inclusiv uretrita gonococica. Infectii ale tractului digestiv: enterite, febra tifoida si paratifoida. Infectii cutanate: piodermite, antrax, abcese si plagi infectate.

Contraindicatii:
Epitrim este contraindicat in insuficientele renale grave, in boli de ficat evolutive si discrazii sanguine cand nu pot fi realizate verificari repetate ale constantelor sangvine.

Precautii:
Daca in timpul tratamentului cu Epitrim apare exantem, administrarea medicamentului va fi oprita. in cazul insuficientei renale, doza va fi redusa pentru a se evita acumularile de medicament.

Reactii adverse:
Epitrim este bine tolerat; rar pot aparea greata, stari de voma si rash cutanat. Modificari hematologice au fost observate rar si dispar dupa intreruperea tratamentului.

Compozitie:
5 ml de suspensie contin trimethoprim 40 mg; sulfamethoxazol 200 mg.

Actiune:
Epitrim este un agent chimioterapic bactericid cu un spectru larg comparabil cu cel al ampicilinei, cloramfenicolului si tetraciclinei. Actiunea sa bactericida este rezultatul blocarii a doua enzime implicate in biosinteza acidului folic al microorganismelor si insumeaza efectele celor doua componente (trimethoprim si sulfamethoxazol). Astfel Epitrim este bactericid la o concentratie la care fiecare component luat separat ar fi numai bacteriostatic. in plus riscul de rezistenta dobandita este redus foarte mult. Epitrim are un spectru de actiune larg acoperind o gama mare de microorganisme grampozitive si gramnegative precum: streptococi, stafilococi, pneumococi, neiserii, Bordetella, Salmonella, Klebsiella, Aerobacter, Shigella si Vibrio cholerae. Epitrim este eficient in special asupra microbilor Haemophilus influenzae, Escherichia Coli, Proteus mirabilis, Proteus vulgaris, Pneumocistis carinii.

Administrare:
Copii sub 2 ani - 1/2 lingurita de 2 ori pe zi.
Copii intre 2 si 6 ani - 1/2 - 1 lingurita de 2 ori pe zi.
Copii intre 6 si 12 ani - 1 - 2 lingurite de 2 ori pe zi.
In infectii severe doza poate fi dublata.

EPIVIR, SOLUTIE ORALA - medicamente care incep cu litera E - dictionar medicamente - startsanatate