ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

ERITRO 200 < Medicamente care incep cu litera E < Dictionar Medicamente
Indicatii: Este recomandata în infectii cu germeni sensibili la eritromicina si rezistenti la penicilina si alte antibiotice uzuale. Este antibioticul de electie în pneumonia cu Mycoplasma pneumoniae; în difterie (sterilizarea bolnavilor si a purtatorilor de bacil difteric).

Este antibiotic de rezerva în infectii cu Chlamydia trachomatis, germeni rezistenti la penicilina (streptococ grupa A, pneumococ). Este indicat la bolnavi alergici la penicilina, suferind de infectii streptococice ( faringita , scarlatina, otita medie). Se utilizeaza în infectii urinare cu bacili gramnegativi, la cazurile care nu pot fi tratate cu alte antibiotice mai active, dar mai toxice.

Contraindicatii:
Alergie la eritromicina si alte antibiotice macrolidice (se investigheaza anamnestic atent). Prudenta în insuficienta hepatica. Se evita în timpul sarcinii.

Reactii adverse:
Eritromicina etilsuccinat nu provoaca decât rar efecte secundare, care de cele mai multe ori sunt lipsite de gravitate. Mai frecvente sunt: tulburarile aparatului digestiv - usor disconfort digestiv, anorexie, greturi , diaree ; fenomene alergice - eruptii, febra , eozinofilie, pentru doze ce depasesc 2 g/zi. În cazul unui tratament îndelungat, cu doze mari exista riscul suprainfectiei cu microorganisme care au dezvoltat rezistenta la acest antibiotic; fenomene hepatotoxice - icter , febra , eozinofilie, cresterea transaminazelor.

Compozitie:
Eritro 200 mg/5 ml - pulbere suspendabila pentru prepararea a 60 ml suspensie orala, continând 2,4 g eritromicina baza sub forma de eritromicina etilsuccinat si excipient pâna la 30 g. O lingurita dozatoare (5 ml suspensie) contine 200 mg eritromicina baza sub forma de eritromicina etilsuccinat. Suspensia reconstituita are gust dulce aromat de fragute. Eritro 200 mg – comprimate continând 200 mg eritromicina baza sub forma de eritromicina etilsuccinat.

Administrare:
Se recomanda administrarea cu 1 ora înainte de masa sau la 3 ore dupa masa. Copii si sugari : 30-50 mg/kg corp/zi, fractionat în 3 sau 4 prize; în infectii severe: 60 - 100 mg /kg corp /24 ore în doze fractionate. În tratamentul infectiilor streptococice la copii alergici la penicilina se recomanda 250 mg de 3 ori/zi, 10 zile. Adulti: În infectii medii 200 – 400 mg de 3 ori/zi; în infectii grave pâna la 2 g/zi.

Doza: 200mg
Ambalaj: Cutie x 2 blist. x 10 compr.; (2 ani)
Firma producatoare: LEK PHARMATECH SRL
ERITRO 200 - medicamente care incep cu litera E - dictionar medicamente - startsanatate