ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

ESTRADURIN < Medicamente care incep cu litera E < Dictionar Medicamente
Indicatii: Barbati: Tratamentul cancerului de prostata . Femei: Terapie de substitutie, tulburari ale menopauzei .

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la compusi. Insuficienta serioasa a functiei hepatice si/sau icter (sindroamele Dubin-Johnson si Rotor, anemia celulelor în secera). Tulburari active tromboembolice. Tulburari ale metabolismului lipidic . Sângerari în timpul menopauzei . Tumori confirmate sau suspiciune de tumori hormonodependente uterine , ovariene sau mamare . Endometrioza . Sarcina . Otoscleroza agravata de sarcini anterioare.

Precautii:
Se recomanda precautie la pacientii afectati de boli cardiovasculare, diabet , hipertensiune , otoscleroza, scleroza multipla, epilepsie, porfirie sau cei ce au predispozitie la tromboza sau edeme . Efecte hepatotoxice serioase nu au fost observate, totusi, ca în toate terapiile cu estrogeni , se vor monitoriza regulat parametrii hepatici. Tratamentul va fi imediat suspendat în urmatoarele situatii: 1. 6 saptamâni înaintea interventiei chirurgicale sau a unei mobilizari prelungite (cum ar fi accident); 2. sarcina; 3. cefalee pronuntata inuzuala sau migrena ce apare pentru prima data; 4. aparitie brusca a tulburarilor de vedere; 5. flebite, tromboembolism; 6. hepatita colestatica; 7. crestere semnificativa a tensiunii arteriale.

Reactii adverse:
În tratamentul cu Estradurin, ca si în celelalte tratamente cu estrogeni pot aparea urmatoarele reactii adverse: tulburari gastrice, voma, crestere în greutate, retentie hidrica si de sodiu, sângerari uterine dupa menopauza , ginecomastie. Toleranta la Estradurin este în general buna. Nu s-au observat în timpul tratamentului greata sau voma.

Compozitie:
Fiecare fiola contine: fosfat de poliestradiol 80 mg, nicotinamida 40 mg, hidroclorid de mepivacaina 5 mg, fosfat de sodiu, hidroxid de sodiu . Fiecare fiola de solvent contine: apa distilata pentru injectii 2 ml .

Actiune:
Mecanism de actiune: Estradurin este un preparat estrogenic polimerizat, solubil în apa, cu un efect hormonal prelungit. Estradurin este compus dintr-o serie de molecule de 17 - estradiol, hormonul folicular natural, polimerizat prin introducerea radicalilor fosforici. Actiunea prelungita a Estradurinului este atribuita scindarii lente progresive a polimerului de catre fosfataze in vivo. Dat fiind ca Estradurin are un efect inhibitor pe fosfataze, aceasta scindare este foarte lenta , asigurând o activitate estrogenica sustinuta pentru mai mult de 4 saptamâni dupa o singura injectie.

Administrare:
Cancerul de prostata : 80-160 mg i.m. la 4 saptamâni pentru primele 2-3 luni, dupa aceea , doza putând fi redusa la 40-80 mg pe luna. Terapia de substitutie: 40 mg i.m. la 4 saptamâni. Tulburari ale menopauzei : 40-80 mg i.m. Doza poate fi repetata când simptomele reapar.

Doza: 80mg.
Ambalaj: Cutie x 10 fiole
Firma producatoare: PHARMACIA ENTERPRISES / PFIZER
ESTRADURIN - medicamente care incep cu litera E - dictionar medicamente - startsanatate