ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

FARLUTAL 500MG < Medicamente care incep cu litera F < Dictionar Medicamente
Indicatii: Cancer mamar , cancer de endometru, cancer de prostata , cancer renal . Adenom de prostata .

Contraindicatii:
Tromboflebite, tromboembolii, afectarea severa a functiei hepatice , iminenta de avort, hipercalcemia indusa de me-tastazele osoase, metroragii de etiologie necunoscuta, hipersensibilitate la medicament .

Precautii:
Folosirea acestui produs în timpul sarcinii nu este reco-mandata datorita datelor ce indica o posibila asociere între adminis-trarea de progestative în sarcina din primele luni si cardiopatiile congenitale. Medicamentul va fi întrerupt imediat în cazul aparitiei tulburarilor tromboembolice, pierderii bruste partiale sau complete a vederii , diplopiei, edemului papilar, leziunilor vasculare ale retinei, migrenei. În cazul sângerarilor vaginale nediagnosticate se vor lua masuri pentru stabilirea diagnosticului. Daca este necesar un examen histologic, laboratorul trebuie informat ca pacienta este sub trata- ment cu progestative. Vârsta nu constituie un factor limitant al tera-piei, cu toate ca tratamentul progestativ poate masca aparitia meno - pauzei . Pacientii cu diabet si cei cu depresii psihice în antecedente vor fi atent supravegheati. Studii efectuate pe câinii din rasa Beagle, tratati cu MPA, au aratat dezvoltarea de noduli mamari dintre care unii cu evolutie maligna. A nu se lasa la îndemâna copiilor !

Reactii adverse:
Urmatoarele efecte secundare se pot asocia cu administrarea Farlutal sau a altor progestative: tensiune la nivelul sâ nilor , galactoree, sângerare vaginala, modificari ale fluxului menstrual , amenoree, edem , modificari ale greutatii, modificari la nivelul eroziunilor cervicale sau secretiei cervicale, icter colestatic, rash însotit sau nu de prurit , depresie psihica.

Actiune:
Farlutal, medroxyprogesteron acetat (MPA), este un steroid sintetic activ pe cale orala, derivat de progesteron si realizat în laboratoarele de cercetare ale Farmitalia Carlo Erba. Produsul are aceeasi structura ca aceea a progesteronului natural, de care difera prin prezenta unei grupari metil în pozitia 6-alfa si a unei grupari acetoxi în pozitia 17. Farlutal are efecte progestative, antiestrogenice si antigonadotrope. În doze adecvate, MPA actioneaza atât asupra sistemului endocrin, cât si asupra activitatii celulare.

Administrare:
Doza poate varia între 100 si 1000 mg/zi (dozele mai mari se pot divide în 2-3 administrari zilnice). De obicei dozele mai mici se administreaza în cancerul de endometru, iar cele mai mari în cancerul avansat metastazat al sâ nului . Farlutal poate fi combinat cu alte tratamente antineoplazice cum ar fi chimioterapia si radioterapia.

Doza: 500mg
Ambalaj: Cutie x 1 flac. x 30 compr.; (3 ani)
Firma producatoare: PHARMACIA ENTERPRISES / PFIZER
FARLUTAL 500mg - medicamente care incep cu litera F - dictionar medicamente - startsanatate