ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

FENILBUTAZON 258 SUPOZ < Medicamente care incep cu litera F < Dictionar Medicamente
Indicatii:
Toate formele de reumatism şi complicaţiile sale: poliartrite acute, subacute şi cronice, artroză, spondilartroză, gută, tenosinovită, bursită, psoriazis artropatic, sciatică, nevrite şi polinevrite, eritem nodos, eritem exudativ multiform. Ca medicaţie sim-ptomatică in afecţiuni inflamatorii, asociat unde este cazul cu chimioterapice şi antibiotice, afecţiuni inflamatorii pulmonare şi pleurale, anexite, salpingite, perimetrite, afecţiuni inflamatorii şi nevralgii dentare, flebite şi periflebite.

Contraindicatii:
Maladia ulceroasă, insuficienţă circulatorie sau cardiacă, afecţiuni renale, hepatopatii (hepatită acută, cronică, ciroză), hemofilie, maladii insoţite de leucopenii şi trombocitopenie, spasmofilie, sensibilitate faţă de fenilbutazonă.

Compozitie:
Supozitoare a 250 mg 3-5 dioxo-1,2 diphenyl 4 butyl-pyrazolidinum.

Actiune:
Fenilbutazona reduce manifestările inflamatorii tisulare şi fenomenele dureroase consecutive, acţionand in acelaşi timp şi ca antipiretic. Nu acţionează asupra etiologiei afecţiunii ci asupra simptomelor inflamatorii determinate de aceasta. Din punct de vedere farmacodinamic fenilbutazona aparţine grupului de substanţe antitermice-analgezice. Spre deosebire de amidopirină, care este rapid descompusă in organism in derivaţi inactivi, fenilbutazona are o acţiune de durată, datorită eliminării sale lente şi persistenţei sale in organism ca atare.

Administrare:
Tratamentul cu fenilbutazona se face sub control medical. in funcţie de contraindicaţii, aplicarea tratamentului implică unele precauţii. in primul rind se va tatona toleranţa individuală. Trebuie stabilit dacă bolnavul a suferit anterior de nefrită, maladie ulceroasă, hemopatie sau intoleranţă medicamen-toasă. Examenul de laborator trebuie să cuprindă: leucograma, hemograma şi dacă este cazul, timpul de sangerare şi coagulare. Cu aceste precauţii se recomandă administrarea supozitoarelor de fenilbutazona de 2 ori pe zi dimineaţa şi seara cate un supozitor, ca formă unică de tratament cu fenilbutazonă sau se incepe tratamentul cu administrare parenterală continuandu-se apoi cu supozitoare. in timpul tratamentului se recomandă regim desodat şi evitarea băuturilor alcoolice.
FENILBUTAZONĂ, SUPOZ. - medicamente care incep cu litera F - dictionar medicamente - startsanatate