ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

FENILBUTAZONA UNGUENT < Medicamente care incep cu litera F < Dictionar Medicamente
Indicatii: Inflamatii si dureri de natura reumatismala, artroze , periartrite, artralgii, mialgii si nevralgii (sciatica, torticolis ); leziuni traumatice inchise; contuzii , entorse , luxatii , clacaj muscular la sportivi , bursite, tendinite, sechele dupa fracturi; inflamatii si dureri de origine circulatorie:

tromboze varicoase si hemoroidale externe, sechele flebitice, degeraturi , flebite si periflebite dupa injectii intravenoase; inflamatii de alta natura ( intepaturi de insecte s.a.).


Compozitie: Unguentul contine 4% fenilbutazona, 3% camfor , 2% cloroform, 1% mentol si excipienti.

Proprietati farmacoterapeutice: Unguentul cu fenilbutazona reuneste efectul antiinflamator si analgezic al acesteia cu actiunea revulsiva a camforului, mentolului si cloroformului, care asigura o buna penetrabilitate la nivelul straturilor profunde ale pielii. Unguentul se aplica numai pe tegumente indemne.

Contraindicatii si precautii: leziuni cutanate inchise ( eczeme ) sau deschise ( ulcer varicos ); supuratii (abcese, flegmoane); sensibilizare la fenilbutazona si la anticoagulante de tip heparinic; bolnavii cu tulburari de coagulabilitate sanguina , alterari ale formulei leucocitare sau antecedente ulceroase, vor utiliza unguentul numai sub supraveghere medicala; se recomanda prudenta la bolnavii cu nefrita cronica, afectiuni hepatice si cardiopatii decompensate.

Mod de administrare: Unguentul se aplica, pe tegumente indemne, de 2-3 ori pe zi, frictionand, eventual, zona interesata (mai ales in afectiunile aparatului locomotor). Inaintea primei aplicari se testeaza sensibilitatea bolnavului pe o zona cutanata restransa.

Prezentare farmaceutica: Tuburi de 20 g.

Conditii de pastrare: La adapost de caldura si umiditate.
Producator: Antibiotice Iasi
FENILBUTAZONA, unguent - medicamente care incep cu litera F - dictionar medicamente - startsanatate