ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

FERGLUROM SOLUTIE BUVABILA < Medicamente care incep cu litera F < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Anemii feriprive (microcitare) posthemoragice, prin aclor-hidrie, de sarcina, nutritionale ale sugarilor, secundare infectiilor, infestarii parazitare sau cancerului; anemii macrocitare tratate cu cianocobalamina; stari de sideropenie larvata la copii in crestere, fete tinere, in caz de hemoragii cronice; pentru profilaxia carentelor de fier in sarcina, la copii, fete tinere, la donatori de sange.

Contraindicatii:
Hemocromatoza, hemoliza cronica, anemie sideroacrestica, anemia din intoxicatia cu plumb, talasemie, boli he-patice grave, alergie sau intoleranta la fier; gastrite severe, ulceratii gastrice, varice esofagiene, diaree, colita ulceroasa, sindrom de malabsorbtie intestinala (se recomanda fier injectabil). Antiacidele pe baza de aluminiu, magneziu, calciu si colestiramina micsoreaza absortia fierului; fierul micsoreaza absorbtia tetraciclinelor (se admi-nistreaza la intervale de cel putin 3 ore).

Reactii adverse:
Rareori greata, dureri epigastrice, constipatie sau diaree (scaunul este colorat in negru), senzatie de vertij, bufeuri de caldura; atentie la riscul intoxicatiei acute accidentale la copii.

Compozitie:
Fiole a 5 ml solutie buvabila continand gluconat feros 100 mg sau 200 mg, corespunzator la 12 mg, respectiv 24 mg fier (cutie cu 25, respectiv 50 buc.).

Actiune:
Aport de fier intr-o forma bine suportata digestiv; corecteaza specific anemiile prin deficit de fier.

Mod de administrare:
Adulti - curativ 600-1 200 mg gluconat feros/zi (72-144 mg fier) pana la normalizarea valorilor hemo-globinei sau timp indelungat (sub controlul hemoglobinei), daca bolnavul pierde sange sau nevoile de fier sunt crescute; 
        - profilactic 100-300 mg gluconat feros/zi.
Copii - 200-600 mg gluconat feros/zi;
Sugari - 150 mg/zi.
Doza zilnica se fractioneaza in 3 prize, administrate in afara meselor (daca se produc fenomene de iritatie gastrica, se administreaza la mese); tratamentul se incepe cu doze mici, care se cresc, in cateva zile, pana la doza necesara. Eventual se asociaza cu acid ascorbic (vitamina C), pentru a creste proportia fierului absorbit.

FERGLUROM, SOLUTIE BUVABILA - medicamente care incep cu litera F - dictionar medicamente - startsanatate