ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

FERROZINC C CAPSULE GELATINOASE MOI < Medicamente care incep cu litera F < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Pentru procesul de crestere normala si sanatoasa a copiilor si adolescentilor; pentru prevenirea deficientelor de fier, zinc si vitamina C la batrani, la gravide, in timpul lactatiei si in timpul menstruatiei; ca supliment alimentar la persoanele cu regim dietetic si in timpul curei de slabire; pentru compensarea nevoilor crescute de fier, zinc, vitamina C in timpul bolilor febrile, arsurilor, fracturilor osoase, traumatismelor, interventiilor chirurgicale, convalescentei, starilor toxice, sangerarilor, bolilor parazitare, in timpul cresterii ratei metabolismului, stresului fizic si mental.

Compozitie:
Fiecare capsula contine Sulfat feros 16,333 mg; Sulfat de zinc 15,000 mg; Vitamina C 24,000 mg.

Actiune:
Ferrozinc-C contine fier (in forma feroasa) si zinc, doua bioelemente esentiale, combinate cu vitamina C, ca antioxidant natural. Fierul este un constituent esential al hemoglobinei care este vitala pentru o hematopoieza normala si pentru capacitatea de transport al oxigenului in sange. Fierul este de asemenea implicat in sinteza mioglobinei si este cofactor in multe enzime hem si non-hem-fier dependente, necesare in diverse reactii de oxido-reducere ale organismului. Zincul este esential in multe procese fiziologice si biologice, intervenind in cresterea normala a oaselor, in mentinerea normala a activitatii imunologice, depozitarea insulinei, maturizarea sexuala, vindecarea ranilor, regenerarea tesuturilor si are un important rol in pastrarea acuitatii gustative. Zincul este de aseme-nea o parte integranta a majoritatii enzimelor implicate in metabolismul carbohidratilor, proteinelor si acizilor nucleici. Includerea vitaminei C in Ferrozinc-C, optimizeaza absorbtia fierului si mentine fierul sub forma feroasa absorbabila. Vitamina C, fiind un puternic antioxidant, inlatura radicalii liberi si previne daunele oxidative asupra membranelor celulelor. Vitamina C este de asemenea esentiala pentru sinteza de colagen, a matricei dintilor si oaselor si a cimentului intercelular a endoteliului capilar. De asemenea, vitamina C este implicata in biosinteza catecolaminelor si steroizilor, in conversia acidului folic in acid folinic, in metabolismul microsomal al medicamentelor si in metabolismul tiroxinei. Ferrozinc-C, in aceasta formula, asigura un supliment adecvat de fier, zinc si vitamina C pentru compensarea nevoilor de aceste elemente vitale si eliminarea riscului de deficiente in diversele stari fiziologice si patologice ale organismului.

Mod de administrare:
1-2 capsule de 3 ori pe zi, dupa mese, sau la indicatia medicului.

FERROZINC C, CAPSULE GELATINOASE MOI - medicamente care incep cu litera F - dictionar medicamente - startsanatate