ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

FLAGYL COMPR ORALE COMPR VAG SOL PERF TIP A SOL PERF TIP B < Medicamente care incep cu litera F < Dictionar Medicamente


Metronidazolum

Indicatii:

Vaginita si uretrita tricomonazica, giardioza, dizenterie amebiana acuta, abcese hepatice amebiene. Infectii cu bacterii anaerobe: infectii sistemice, infectii ale tractului genital la femei, colpita nespecifica, gingivite acute, pulpite.

Contraindicatii:

Discrazii sanguine, boli active ale sistemului nervos central, afectiuni hepatice grave, alergie la metronidazol; prudenta si doze mici (cel mult 500 mg la 12 ore, la adult) in insuficienta renala; se va evita in primele 3 luni de sarcina si prudenta in continuare; nu se administreaza in timpul alaptarii. Se vor evita bauturile alcoolice (reactii toxice); nu se asociaza cu anticoagulante orale (risc de hemoragii). Tratamentul cu metronidazol se face sub control medical.

Reactii adverse:

Anorexie, greata, gust amar metalic, limba incarcata, cefalee (relativ frecvent); voma, diaree, uscaciunea gurii, neplacere epigastrica, arsuri vaginale, eruptii cutanate, ameteli, sudoratie, somnolenta sau insomnie si excitatie, stare confuzionala, depresie, leucopenie, febra, congestie nazala, disurie, cistita, incontinenta urinara, scaderea libidoului, suprainfectii genitale cu Candida (rareori); dozele mari si tratamentul indelungat pot provoca tulburari neurologice - slabiciune, nevrita cu parestezii, vertij, ataxie, convulsii - mai frecvente in cazul introducerii intravenoase (cand durata tratamentului depaseste 10 zile este obligatoriu controlul clinic si biologic). Au fost semnalate, in conditii experimentale, proprietati cancerigene si mutagene (implicatiile clinice nu sunt evidente).

Compozitie:

Comprimate orale continand metronizadol 250 mg (flac. cu 20 buc.);
comprimate vaginale continand metronidazol 500 mg (flac. cu 10 buc.);
solutie perfuzabila tip A continand metronidazol 500 mg glucoza 5,4725 g, clorura de sodiu 0,0287 g, acid clorhidric 0,1 N 0,2487 g, apa distilata 100 g;
solutie perfuzabila tip B continand metronidazol 500 mg, clorura de sodiu 0,780 g, apa distilata 100 mg (flac. cu 100 ml).

Actiune:

Chimioterapic activ fata de Trichomonas vaginalis si Giardia intestinalis; amebocid - este mai activ fata de parazitii care au invadat tesuturile (inclusiv peretele intestinal) decat fata de cei din lumenul intestinal. Bactericid fata de Bacteroides, Clostridia, Fusobacteria, Eubacteria, cocii anaerobi, Gardenerella vaginalis; actioneaza sinergic cu acidul nalidixic si unele antibiotice (tetraciclina, eritromicina etc.).

Mod de administrare:

In tricomonaza, la femeie, cate un comprimat oral (250 mg) de 3 ori/zi (dupa mese) si un comprimat vaginal in fiecare seara, timp de 10 zile; la barbat, cate un comprimat oral de 2 ori/zi, timp de 10 zile (in caz de esec se poate repeta dupa 4-6 saptamani). In giardioza la adulti, cate un comprimat de 2 ori/zi, 5 zile sau 8 comprimate (2 g) o data/zi, 3 zile; la copii, 1-2 comprimate/zi (dupa varsta), 5-10 zile. In amebiaza, la adulti, 3 comprimate (750 mg) de 3 ori/zi (la mese), 5-10 zile; la copii de 2-5 ani 1 comprimat/zi, 5-10 ani 1 1/2 comprimat/zi, 10-15 ani 2 comprimate/zi, 5-7 zile. In infectiile cu anaerobi, profilactic (interventii chirurgicale colo-rectale sau ginecologice), la adulti, oral, 2 comprimate (500 mg) la fiecare 8 sau 12 ore, timp de 3-4 zile sau 100 ml (500 mg) in perfuzie intravenoasa, inaintea interventiei, apoi la intervale de 8 ore, pana cand devine posibila administrarea orala; curativ la adulti, oral, initial 3 comprimate, apoi cate 1 comprimat de 2-3 ori/zi, la nevoie se incepe cu perfuzia intravenoasa, cate 100 ml la 8 ore; la copii, 7,5 mg/kilocorp la fiecare 8 ore, oral sau intravenos. Durata tratamentului este obisnuit de 7 zile, uneori mai mult, fara a depasi 10 zile si fara a se repeta (in masura posibilului). Solutiile perfuzabile de tip A - cu glucoza sau B - cu clorura de sodiu se aleg in functie de situatia clinica.

FLAGYL, COMPR ORALE, COMPR. VAG., SOL.PERF. TIP A, SOL.PERF. TIP B - medicamente care incep cu litera F - dictionar medicamente - startsanatate