ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

FLIXOTIDE 250 AEROSOL < Medicamente care incep cu litera F < Dictionar Medicamente
Indicatii:
Adulti: Tratamentul profilactic in: Astmul usor (valori ale PEF peste 80% din valoarea bazala cu o variabilitate mai mica de 20%); pacienti care necesita medicatie antiastmatica, simptomatica, bronhodilatatoare, intermitenta, mai mult decat ocazional. Astmul moderat (valori ale PEF de 60-80% din valoarea bazala, cu o varia-bilitate de 20-30%); pacienti care necesita medicatie antiastmatica regulat si pacienti cu astm instabil sau in inrautatire sub terapia profilactica disponibila sau sub terapia unica bronhodilatatoare. Astmul sever (valori ale PEF sub 60% din valoarea bazala, cu o variabilitate de peste 30%); pacienti cu astm cronic sever. Odata cu introducerea fluticasone propionat inhalator, multi pacienti care sunt dependenti de corticoterapia sistemica pentru un control adecvat al simptomelor, se pot gasi in situatia de a-si reduce semnificativ sau de a elimina total necesarul de corticosteroizi orali. Copii: Orice copil care necesita medicatie antiastmatica profilactica, inclusiv pacientii care nu sunt controlati cu medicatia profilactica disponibila curent.

Contraindicatii:
Fluticasone Propionat Aerosol este contraindicat la pacientii cu istoric de hipersensibilitate la oricare din componente.

Precautii:
Fluticasone Propionat Aerosol este contraindicat la pacientii cu istoric de hipersensibilitate la oricare din componente. Dovezile privind utilizarea in siguranta a fluticasone propionat in sarcina sunt insuficiente. Studiile reproductive pe animale au aratat doar acele efecte caracteristice gluco-corticoizilor la o expunere sistemica cu mult peste dozele terapeutice inhalatorii recomandate. Testele de genotoxicitate au aratat absenta potentialului mutagen. Totusi, ca si pentru alte medicamente, administrarea de fluticasone propionat in perioada de sarcina trebuie considerata doar daca beneficiul presupus pentru mama este mai mare decat orice risc posibil pentru fat. Nu se stie daca fluticasone propionat este excretat in laptele uman, intrucat nu exista date disponibile din studii pe animale. Cu toate acestea, din punctul de vedere al profilului farmacocinetic, transferul de fluticasone propionat in lapte este putin probabil. Efecte asupra abilitatii de a conduce si utiliza utilaje: Fluticasone propionat este putin probabil sa produca un astfel de efect.

Reactii adverse:
Candidoza bucala si laringiana poate aparea la unii pacienti. Pentru acestia poate fi utila clatirea gurii cu apa dupa utilizarea aerosolului. Candidoza simptomatica poate fi tratata cu antifungice topice, administrate in paralel cu fluticasone propionat aerosol. La unii pacienti, fluticasone propionat inhalat poate provoca disfonie. Poate fi utila clatirea cu apa a gurii imediat dupa inhalare. Ca si in situatia altor terapii inhalatorii poate aparea bronhospasmul paradoxal insotit de o crestere a wheezingului, dupa administrare. Aceasta conditie trebuie tratata imediat cu un bronhodilatator cu actiune rapida. Tratamentul cu fluticasone propionat aerosol trebuie intrerupt imediat, pacientul evaluat si la nevoie terapia alternativa instituita.

Actiune:
Fluticasone propionat are un marcant efect antiinflamator pulmonar. El reduce simptomele si exacerbarile astmului la pacientii tratati anterior numai cu un bronhodilatator, sau cu alta terapie profilactica. La majoritatea pacientilor, la dozele recomandate nu are nici un efect asupra functiei sau rezervei adrenale. Astmul sever necesita urmarire medicala regulata, fiind o afectiune cu potential letal. Pacientii cu astm sever au simptome constante si exacerbari frecvente, cu limitarea capacitatii fizice, iar valorile PEF sunt sub 60% din valoarea bazala, cu o variabilitate de peste 30%, care de obicei nu revin la valorile normale dupa administrarea unui bronhodilatator. Acesti pacienti vor necesita cresterea dozelor inhalate (vezi "Instructiunile de dozare") sau terapie orala cu corticosteroizi. inrautatirea brusca a simptomelor poate necesita cresterea dozelor de corticosteroizi care vor trebui administrati urgent, sub supraveghere medicala.

Administrare:
Fluticasone Propionat Aerosol se administreaza doar pe cale inhalatorie. Pacientii trebuie preveniti despre natura profilactica a tarapiei inhalatorii cu fluticasone propio-nat, si ca acesta trebuie administrat cu regularitate, chiar si in perioa-dele asimptomatice. Instalarea efectului terapeutic se face in 4-7 zile. Dozajul de fluticasone propionat trebuie ajustat in functie de raspunsul individual. Daca tratamentul cu bronhodilatatoare cu actiune scurta devine mai putin eficient sau pacientii au nevoie de mai multe inhalari decat in mod obisnuit, se va acorda atentie medicala. Este preferabil ca fiecare doza prescrisa sa fie administrata printr-un minim de 2 inhalatii. Adulti si copii peste 16 ani: 100 pana la 1000 g de 2 ori pe zi. Pacientilor trebuie sa li se administreze o doza initiala de fluticasone propionat care este potrivita severitatii bolii lor: Astm usor 100-250 mg de 2 ori pe zi Astm moderat 250-500 mg de 2 ori pe zi Astm sever 500-1000 mg de 2 ori pe zi Ulterior, doza poate fi ajustata pana la obtinerea controlului, sau redusa pana la doza minima eficienta, functie de raspunsul individual. Alternativ, doza initiala de fluticasone propionat poate fi ajustata la jumatate din doza zilnica de beclometasona dipropionat sau echivalentul administrat prin aerosol. Copii peste 4 ani: 50-100 g de 2 ori pe zi. Copiilor li se administreaza o doza initiala de fluticasone propionat, in concordanta cu severitatea bolii lor, ceea ce poate insemna 50-100 g de 2 ori pe zi. Doza poate fi ulterior ajustata pana cand se realizeaza controlul eficient, sau redusa pana la doza minima eficienta, functie de raspunsul individual. Categorii speciale de pacienti: Nu este necesara ajustarea dozelor la pacienti varstnici sau la cei cu insuficienta hepatica sau renala.








FLIXOTIDE 250, AEROSOL - medicamente care incep cu litera F - dictionar medicamente - startsanatate