ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

FLUCINOM TABLETE < Medicamente care incep cu litera F < Dictionar Medicamente


flutamidum

Indicatii

Flucinom tablete este indicat ca monoterapie (cu sau fara orhiectomie) sau in combinatie cu hormonul eliberator al hormonului luteotrop (LHRH) pentru tratamentul cancerului prostatic avansat la pacientii netratati anterior sau la cei care nu au raspuns sau au devenit rezistenti la tratamentul hormonal. Flucinom tablete este de asemenea indicat ca si componenta a tratamentului folosit in carcinomul prostatic B2-C2 (T2b-T4), pentru a reduce volumul tumorii, pentru a imbunatati controlul tumoral si pentru a mari intervalul de progresie a bolii.

Precautii:

S-a observat cresterea timpului de protrombina la pacientii carora li se administreaza concomitent warfarin si flutamida. De aceea, se recomanda o urmarire atenta a timpului de protrombina si ajustarea dozelor de atac si de intretinere a anticoagulantului, daca este cazul.

Reactii adverse:

Monoterapia: Cele mai frecvente reactii adverse comunicate in urma tratamentului cu Flucinom tablete sunt ginecomastia si/sau dureri ale sanilor, uneori insotite de galactoree. Aceste reactii dispar la intreruperea tratamentului sau la reducerea dozei. Flucinom tablete a demonstrat o frecventa scazuta a efectelor secundare cardiovasculare, iar in comparatie cu dietilstilbestrolul aceasta frecventa a fost chiar semnificativ mai redusa. Reactii adverse mai putin frecvente sunt: diaree, greata, varsaturi, apetit crescut, insomnie, oboseala, afectarea tranzitorie a functiilor hepatice si hepatita. Vezi Efecte adverse aditionale si Precautii pentru informatii privind reactiile adverse care afecteaza sistemul hepatic si biliar. Reactii adverse rare: scaderea libidoului, tulburari gastrice, anorexie, dureri similare celor din ulcerul gastroduodenal, precordialgii, constipatie, edeme, echimoze, herpes zoster, prurit, sindrom lupus-like, cefalee, vertij, slabiciune, indispozitie, vedere incetosata, sete, dureri toracale, anxietate, depresie, limfedem. Rareori s-a constatat o reducere a numarului de spermatozoizi. Terapia combinata: Cele mai frecvente reactii adverse raportate in timpul tratamentului combinat Flucinom tablete cu agonist de LHRH sunt flash-ul, scaderea libidoului, impotenta, diareea, greata si varsaturile. Cu exceptia diareei, aceste reactii adverse survin si in urma tratamentului numai cu agonistii LHRH, cu o frecventa comparabila. Incidenta crescuta a ginecomastiei, observata in cazul monoterapiei cu flutamida a fost considerabil redusa in tratamentul combinat. In studiile clinice, nu s-a observat o diferenta semnificativa in ceea ce priveste incidenta ginecomastiei intre grupul care a urmat tratament cu flutamida - agonist LHRH si cel tratat cu placebo. Rareori au fost raportate anemie, leucopenie, tulburari gastro-intestinale nespecifice, anorexie, iritatie si eritem la locul injectiei, edeme, simptome neuro-musculare, icter, simptome genito-urinare, hipertensiune arteriala, afectarea sistemului nervos central (sedare, depresie, confuzie, anxietate, nervozitate) si trombocitopenie.
Urmatoarele efecte secundare au fost raportate in plus in urma utilizarii Flucinom tablete in toata lumea: anemie hemolitica, anemie macrocitara, methemoglobinemie, sulfhemoglobinemie, reactii de fotosensibilitate - care includ eritem, ulceratii, eruptii buloase si necroliza epidermala si modificarea culorii urinii in galben-portocaliu sau galben-verde, care poate fi atribuita flutamidei si/sau metabolitilor sai. De asemenea s-a observat icter colestatic, encefalopatie hepatica si necroza hepatica. Afectarea hepatica a fost in general reversibila dupa intreruperea tratamentului; totusi au fost raportate cazuri de deces in urma afectarii hepatice severe asociata tratamentului cu flutamida. Au fost raportate doua cazuri de neoplasm mamar malign la pacienti in tratament cu Flucinom tablete. Un caz implica agravarea unui nodul preexistent care a fost detectat cu 3-4 luni inaintea inceperii monoterapiei cu Flucinom tablete la un pacient cu hipertrofie prostatica benigna. Dupa excizare, acesta a fost diagnosticat ca si carcinom ductal slab diferentiat. In celalalt caz s-a semnalat aparitia ginecomastiei si a unui nodul, la 2 respectiv 6 luni, dupa initierea monoterapiei cu Flucinom tablete pentru tratamentul unui carcinom prostatic avansat. Dupa 9 luni de la initierea terapiei, nodulul a fost excizat si diagnosticat ca tumora ductala invaziva moderat diferentiata in stadiu T4N0M0, G3, fara sa avanseze spre metastaze. Valori anormale ale testelor de laborator au inclus modificari ale functiilor hepatice, cresterea valorii ureei sanguine (BUN) si rar a creatininei serice.

Compozitie:

Fiecare tableta de Flucinom contine 250 mg de flutamida, un antiandrogen acetanilidic, nesteroidian, activ, cu administrare orala. Flucinom tablete contine urmatorii ingredienti inactivi: lactoza, lauril sulfat de sodiu, celuloza microcristalina, amidon, dioxid de silicon si stearat de magneziu.

Actiune:

Flutamida are puternice efecte antiandrogenice inhiband absorbtia de androgen si/sau fixarea nucleara a androgenului la nivel celular in tesuturile tinta.

Mod de administrare:

Pentru administrare orala. Doza recomandata ca monoterapie sau in combinatie cu un agonist de LHRH este de o tableta de 250 mg de trei ori pe zi, la interval de 8 ore. In combinatie cu un agonist de LHRH, tratamentul poate fi inceput simultan sau terapia cu Flucinom tablete poate fi initiata cu 24 de ore inaintea inceperii administrarii agonistului de LHRH. In tratamentul carcinomului prostatic localizat, doza recomandata este de o tableta de 250 mg de trei ori pe zi, la interval de 8 ore. Daca Flucinom tablete este folosit in combinatie cu un agonist de LHRH atunci acestea trebuie administrate simultan sau se administreaza Flucinom tablete cu 24 de ore inaintea initierii tratamentului cu agonistul de LHRH. Administrarea Flucinom tablete trebuie inceputa cu 8 saptamani inaintea radioterapiei si continuata pe intreaga durata a acesteia.









FLUCINOM, TABLETE - medicamente care incep cu litera F - dictionar medicamente - startsanatate