ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

FLUDEX DRAJ < Medicamente care incep cu litera F < Dictionar Medicamente

 
indapamidum

Indicatii

Hipertensiune arteriala esentiala, ca prima medicatie sau in asociatie cu alte antihipertensive (blocante ³-adrenergice, clonidina, metildopa, captopril etc.).

Contraindicatii

Accidente cerebro-vasculare recente; prudenta in caz de insuficienta hepatica sau insuficienta renala grave, in guta, la persoanele in varsta; se evita sau prudenta in timpul sarcinii. Indapamida nu trebuie asociata cu acid tienilic (risc de precipitare a uratilor in urina), litiu (creste litemia, respectiv riscul toxic), lidoflazina, vincamina (risc de torsada a varfurilor in caz de hipokaliemie); prudenta in asocierea cu alte hipokaliemiante (corticoizi, amfotericina B i.v.) si digitalice (risc crescut de aritmii), antiaritmice care pot provoca torsada varfurilor, metformina (risc crescut de acidoza lactica), antiinflamatorii nesteroidiene (antagonizeaza efectul antihipertensiv, risc de insuficienta renala), substante iodate de contrast (risc de insuficienta renala).

Reactii adverse

Hipokaliemie, astenie, hipotensiune ortostatica, cefalee, greata (rareori, obisnuit minore); poate creste uricemia (dar nu provoaca hiperglicemie sau dislipemie).

Actiune

Antihipertensiv prin actiunea vasodilatatoare - efectul se instaleaza lent si este durabil; dozele mari au actiune diuretica de tip tiazidic.

Mod de administrare

Oral, 1 comprimat in fiecare dimineata.

FLUDEX DRAJ - medicamente care incep cu litera F - dictionar medicamente - startsanatate