ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

FARCORELAXIN < Medicamente care incep cu litera F < Dictionar Medicamente
Agent antispastic pe tractul intestinal si urinar , caile biliare (in caz de coliciintestinale, urinare , biliare si litiaza biliara ), tractul genital ( dismenoree spastica).

Compozitie:
Un mililitru solutie injectabilã (o fiola ) contine:
Bromura de N-butilscopolamoniu 20 mg
Excipienti: acid citric anhidru, hidrogenfosfat disodic anhidru, tiosulfat de sodiu, alcool benzilic, apa distilata pentru preparate injectabile.

Grupa farmacoterapeutica: Alcaloizi semisintetici din betadona, derivati cuaternari de amoniu.

Indicatii terapeutice:

* Tratament simptomatic al manifestarilor dureroase acute de tip spastic de la nivelul tubului digestiv si cailor biliare.
* Tratament simptomatic simptomatic al manifestarilor dureroase acute de tip spastic de la nivelul tractului genital.

Contraindicatii:

* Hipersensibilitate la N-butilscopolamoniu sau la oricare dintre excipientii produsului -Glaucom cu unghi inchis
* Ileus paralitic, atonie intestinala, megacolon toxic
* Hiperplazie benigna de prostata

Precautii: Se recomanda prudenta in cazul administrarii produsului Farcorelaxin la pacientii cu:

* Coronaropatii, tulburari de ritm, hipertiroidie ;
* Bronsita cronica, datorita cresterii vâscozitatii secretiei bronsice.

Interactiuni. Asocieri de avut in vedere:

* Atropina si substante inrudite, antidepresive imipraminice, majoritatea antihistaminicelor blocante H1, antiparkinsoniene anticolinergice, antispastice atropinice, disopiramida, neuroleptice fenotiazinice, potentarea efectelor nedorite atropinice, cum sunt retentie urinara, constipatie , uscaciunea mucoasei bucale , etc.
* Bromura de N-butilscopolamoniu solutie nu se amesteca cu solutii alcaline si saruri de argint.

Atentionari speciale:

* Se recomanda prudenta in cazul administrarii produsului Farcorelaxin la pacientii cu insuficienta renala si / sau hepatica
* Sarcina si alaptarea. Intr-un studiu efectuat la iepure cu doze foarte mari de bromura de N-butilscopolamoniu s-a observat un efect embriotoxic slab . Pina in prezent, in clinica nu s-a raportat nici un efect malformativ. La nou-nascutii din mame tratate timp indelungat cu doze mari de medicamente cu proprietati anticolinergice, rareori s-au observat manifestari degestive legate de proprietatile atropinice(distensie abdominala, ileus meconial). Ca urmare, in timpul sarcinii se recomanda reducerea dozei si durata administrarii produsului.In cazul tratamentului de lunga durata si / sau cu doze mari si / sau in apropierea nasterii,este necesara supravegherea functiei digestive a nou-nascutului. Acest medicament nu este recomandat in timpul alaptarii,datorita scaderii secretiei lactate si excretiei derivatilor atropinici in lapte(risc de efecte atropinice la sugar la doze terapeutice).
* Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Conducatorii de vehicule sau cei care folosesc utilaje trebuie avertizati asupra riscului de tulburari de acomodare legat de utilizarea medicamentului.

Doze si mod administrar:

* Adulti: doza uzuala este de 20 mg bromura de N-butilscopolamoniu ( o fiola Farcorelaxin) administrata intravenos; daca este necesar, doza se poate repeta in decursul aceleiasi zile, pe cale intravenoasa sau intramusculara profund.
* Copii peste 5 ani: doza uzuala este de 10 mg bromura de N-butilscopolamoniu ( ½ fiola Farcorelaxin ) pe zi, administrata intramuscular profund.
* Copii sub 5 ani: doza uzuala este de 5 mg bromura de N-butilscopolamoniu ( ¼ fiola Farcorelaxin ) administrata intramuscular profund, de 1-2 ori pe zi, in functie de virsta.

Reactii adverse: In timpul tratamentului cu Farcorelaxin pot sa apara: midriaza, cicloplegie, tulburari de vedere ( prin deficit de acomodare si adaptare ), fotofobie, cefalee, cresterea presiunii intraoculare, uscaciunea mucoasei bucale , scaderea secretiei lacrimale, scaderea secretiei traheobronsice, tahicardie, palpitatii , constipatie , retentie urinara, excitabilitate, iritabilitate, confuzie mentala la virstnici.

Ambalaj: Cutie cu 3 fiole a cite 1 ml solutie injectabila.

Producator: Pharco
Farcorelaxin - medicamente care incep cu litera F - dictionar medicamente - startsanatate