ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

GASTROSIDIN < Medicamente care incep cu litera G < Dictionar Medicamente
Indicatii: Ulcer duodenal ; ulcer gastric (benign); tratamentul starilor hipersecretorii patologice (sindromul Zollinger-Ellison); tratamentul de întretinere la pacientii cu ulcer duodenal .

Contraindicatii:
Nu se cunosc contraindicatii. Cu toate acestea Gastrosidin nu trebuie prescris la pacientii cu alergie la famotidina .

Precautii:
Înaintea începerii tratamentului cu Gastrosidin, este obligatorie excluderea prezentei cancerului gastric (afectiuni maligne gastrice). În special în timpul unui tratament de lunga durata, pacientii trebuie supusi unui control la anumite intervale de timp, în ceea ce priveste eficienta Gastrosidinului si alte posibile reactii adverse.

Reactii adverse:
Experimentele clinice au demonstrat faptul ca Gastrosidinul este bine tolerat. Incidenta reactiilor adverse este de 3-7%. Rareori: cefalee, ameteli , constipatie sau diaree . Gastrosidin poate cauza în rare cazuri o crestere a transaminazelor serice, dezorientare si halucinatii.

Compozitie:
Fiecare comprimat contine: Famotidina 40 mg.

Actiune:
La adultii sanatosi si la pacientii cu ulcer peptic (gastric) dozele orale de Gastrosidin 10-20 mg scad secretia gastrica bazala, secretia gastrica nocturna si secretia stimulata de betazol sau tetragastrin, în mai mult de 80% din cazuri. Gastrosidin 40 mg administrat seara la culcare inhiba secretia gastrica acida. La pacientii cu ulcer gastric si duodenal concentratia în ser a gastrinei nu sufera modificari dupa administrarea Gastrosidinului. În timpul tratamentului cu Gastrosidin secretia de pepsina se reduce. Dupa un tratament de lunga durata cu Gastrosidin nu s-au semnalat modificari ale nivelului seric al prolactinei, nici efecte antiandrogenice si de asemenea Gastrosidin nu interfereaza metabolismul hepatic al altor medicamente.

Administrare:
Ulcer duodenal : tratamentul de atac - o doza de 40 mg seara la culcare. Durata tratamentului este cuprinsa între 4 si 8 saptamâni. În concordanta cu rezultatele endoscopiei gastrice tratamentul poate fi scurtat. În majoritatea cazu- rilor pacientii se vindeca dupa 4 saptamâni de tratament . În cazul ne-videcarii dupa 4 saptamâni se continua tratamentul înca 4 saptamâni. Tratamentul de întretinere - pentru prevenirea ulcerului duodenal se recomanda tratamentul cu o singura doza de Gastrosidin 20 mg seara la culcare. Durata tratamentului este în general de 6 luni. Ulcerul gastric (benign): se recomanda o singura doza de 40 mg seara la culcare. Durata tratamentului este de 4-8 saptamâni. În cazul confirmarii endoscopice a vindecarii ulcerului, durata tratamentului poate fi scurtata. Sindromul Zollinger-Ellison: la pacientii fara un tratament antiacid, antisecretor anterior se recomanda 20 mg famotidina la fiecare 6 ore. Dozele trebuie individualizate dupa caz, depinzând de necesitatea pacientului si tratamentul trebuie continuat atât cât este indicat din punct de vedere clinic. La pacientii cu sindromul Zollinger-Ellison au fost administrate doze mai mari de 400 mg fara reactii adverse semnificative.

Doza: 40mg
Ambalaj: Cutie x 3 blist. x 10 compr.film.
Firma producatoare: ECZACIBASI ILAC
GASTROSIDIN - medicamente care incep cu litera G - dictionar medicamente - startsanatate