ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

GENTICOL < Medicamente care incep cu litera G < Dictionar Medicamente
Indicatii: Genticol Sifi (solutia oftalmica si unguentul) este recomandat în tratamentul topic al infectiilor externe ale ochiului si anexelor, produse de germeni sensibili la Gentamicina: conjunc -tivite, keratite, kerato -conjunctivite, ulcere corneene, blefarite si blefaro-conjunctivite, meibomite acute si dacriocistite, profilaxia infectiilor pre- si postoperatorii.

Contraindicatii:
Genticol Sifi (solutia oftalmica si unguentul) este contraindicat la pacientii care prezinta hipersensibilitate la oricare dintre componentele sale.

Precautii:
Genticol Sifi - solutia oftalmica nu este injectabila. Sa nu se injecteze subconjunctival si nici sa nu se introduca direct în camera anterioara oculara . La femei în timpul sarcinii si la copii produsul trebuie administrat doar în caz de nevoie si sub strict control medical. Utilizarea îndelungata a antibioticelor poate pro-duce dezvoltarea unor microorganisme rezistente la tratament, ca de exemplu fungi. Daca nu s-au obtinut rezultate terapeutice semni-ficative dupa o perioada relativ scurta de tratament, sau daca se dezvolta fungi, sau daca apar iritatii sau reactii de hipersensibilitate, se recomanda întreruperea tratamentului si înlocuirea sa cu unul adecvat. A nu se utiliza dupa 30 de zile de la prima deschidere a flaconului.

Reactii adverse:
S-a constatat aparitia de iritatii de scurta durata.

Compozitie:
Solutia oftalmica: Principii active: Gentamicina sulfat: 0,500 g echivalent cu Gentamicina: 0,300 g. Excipienti: Dodeca- hidrat fosfat disodic: 2,143 g; Monohidrat fosfat monosodic: 0,100 g; Clorura de banzalconiu: 0,020 g; Clorura de sodiu: 0,600 g; Apa distilata pâna la: 100,000 ml . Unguent oftalmic: Principii active: Gentamicina sulfat: 0,500 g echivalent cu Gentamicina: 0,300 g. Excipienti: Lichid petrolatum: 14,400 g; Lanolina: 15,000 g; Petrolatum alb pâna la: 100,000 g.

Actiune:
Genticol Sifi - solutia oftalmica si unguentul contin 0,5% Gentamicina sulfat. Gentamicina, un antibiotic produs de Micromonospora Purpurea , apartine grupului aminoglicozidelor. Este stabila si solubila în apa. Gentamicina actioneaza împotriva germenilor Gram + (Staphilococcus coagulase + si coagulase - ; Streptococcus beta-haemoliticus si non-haemoliticus; Diplococcus pneumoniae), si împotriva germenilor Gram - (Pseudomonas aeruginosa; Proteus indol + si indol - ; Escherichia coli ; Klebsiella pneumoniae; Haemophilus influenzae si Haemophilus aegyptius; Aerobacter aerogenes; Moraxella lacunata; anumite tipuri de Neisseria, inclusiv Neisseria gonorrheae). De aceea , Genticol Sifi poate fi considerat un antibiotic util în tratamentul infectiilor oculare externe si în profilaxia infectiilor pre- si postoperatorii.

Administrare:
Se instileaza 1-2 picaturi, sau se aplica unguent în ochi de 3-4 ori pe zi dupa sfatul medicului.

Doza: 0.5%
Ambalaj: Cutie x 1 tub x 10g; (2 ani)
Firma producatoare: SIFI
GENTICOL - medicamente care incep cu litera G - dictionar medicamente - startsanatate