ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

GERTALGIN < Medicamente care incep cu litera G < Dictionar Medicamente
Indicatii: Ulcer gastric; ulcer doudenal; esofagita de reflux; sindromul Zollinger-Ellison.

Inhibitor al pompei de hidrogen.

Compozitie: 1 capsula enterosolubila contine: omeprazol 20 mg. Excipienti q.s.

Actiune terapeutica: Gertalgin reduce simtitor secretia gastrica prin inhibitia pompei de protoni din celulele parietale gastrice. Administrarea unei doze unice de Gertalgin zilnic determina o inhibitie eficienta si rapida a secretiei gastrice ajungandu-se dupa 4 zile de tratament la inhibitie de 30-100% la 24 de ore de la ultima administrare. Inhibitorii pompei de protoni au efect terapeutic mai mare la pacientii cu hipergastrinemie si in cazurile de ulcer peptic care nu pot fi bine controlate de antagonistii H2. Gertalgin are o actiune specifica anti - Helicobacter pylori care asociata inhibitiei secretiei gastrice explica superioritatea si eficienta crescute a Gertalgin in tratamentul ulcerului comparativ cu restul terapiilor antiulceroase.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la unul din componentele medicamentului.

Reactii adverse: Gertalgin este bine tolerat. Desi in majoritatea cazurilor asocierea etiologie/efect nu a fost clar documentata, au fost raportate urmatoarele reactii adverse: cutanate : rareori rash, urticarie sau prurit ; mioscheletale: cazuri izolate de artralgii, slabiciune musculara sau mialgii; sistem nervos central si periferic : cefalee, rareori astenie , somnolenta, insomnii si vertij, in cazuri izolate confuzie mentala reversibila, excitatie, depresie si in situatii severe halucinatii; gastrointestinale : diaree , constipatie , 1 luna sau durere persistand sau
reaparand dupa 3 luni, sau durere
asociata cu leziune tisulara
progresiva. Durerea somatogena
(organica) este durerea explicata
prin-tr-o cauza organica. Durerea
psihogena apare fara o patologie
organica asociata. Durerea somatica
poate fi nociceptiva (declansata
prin activarea fibrelor nervoase
senzitive. Cand sunt afectati
nervii somatici, durerea este
resimtita tipic, ca durere continua
sau ca presiune) sau neuropatica
(se produce prin disfunctionalitati
în sistemul nervos;
se crede
ca este declansata de procese
somatosenzitive aberante în
sistemul nervos periferic, în
sistemul nervos central sau în
ambele)")'>durere abdominala, greata, voma si flatulenta , in cazuri izolate, stomatite si candidoza intestinala; hepatice : in cazuri izolate cresterea enzimelor hepatice cu sau fara cresterea in coleritrin; endocrine: rar ginecomastie; sanguine: rar trombopenie; diverse: foarte rar edeme periferice, tulburari de vedere sau modificari ale gustului.

Interactiuni: Gertalgin poate prelungi eliminarea diazepamului, warfarinei, fenitoinei a caror metabolizare este oxidativa. Deci, se impune reducerea dozei de omeprazol la pacientii tratati concomitent cu warfarina sau fenitoina . Cu toate acestea la pacientii tratati cronic cu fenitoina, doza zilnica de 20 mg omeprazol nu modifica concentratia serica a acesteia. Omeprazolul nu interfera actiunea propranololului, metoprololului, teofilinei sau lidocainei dar poate interactiona cu alte medicamente metabolizate de citocromul P-450. Gertalgin nu interactioneaza cu alte antiacide administrate concomitent.

Mod de administrare: Este preferabil sa se evite administrarea medicamentului in timpul sarcinii. Nu este demonstrat ca omeprazolul trece in laptele matern. In cazul in care administrarea este absolut necesara este preferabila intreruperea alaptarii. Nu se recomanda micsorarea dozei uzuale pacientilor in varsta sau cu insuficienta renala sau hepatica. Ulcer gastric: 1 capsula (20 mg) pe zi. In caz de ulcer gastric vindecarea se obtine in curs de 4 saptamani, iar in caz de esec se prelungeste termenul inca 4 saptamani in cazurile in care pacientul nu raspunde la terapia obisnuita, se recomanda o doza de 2 capsule (40 mg) timp de 4 saptamani. Ulcer duodenal : 1 capsula (20 mg) pe zi. Pacientii cu ulcer duodenal se vindeca in mod obisnuit in 2 saptamani, iar cand nu se obtine vindecarea se prelungeste tratamentul inca 2 saptamani. Esofagita de reflux: 1 capsula (20 mg) pe zi. In majoritatea cazurilor vindecarea se obtine in 4 saptamani, iar in caz de esec se prelungeste tratamentul inca 4 saptamani. Pacientilor care nu raspund la aceasta terapie li se administreaza 2 capsule (40 mg) zilnic timp de 8 saptamani. Sindromul Zollinger-Ellison: se administreaza initial 3 capsule (60 mg) doza unica orala, durata administrarii ajustandu-se de la caz la caz. Majoritatea pacientilor raspund la o doza zilnica cuprinsa intre 1-6 capsule (20-120 mg). Cand este necesara o doza zilnica mai mare de 4 capsule (80 mg), aceasta se va diviza in doua prize.

Forma de prezentare: Flacon cu 14 capsule enterosolubile a 20 mg omeprazol .

Producator: Faran








GERTALGIN - medicamente care incep cu litera G - dictionar medicamente - startsanatate