ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

GERTEMICIN CAPSULE SUSP INT < Medicamente care incep cu litera G < Dictionar Medicamente

cefatrizinum propylenglycolum

Prezentare:

Antibiotic, cefalosporina generatia a 2-a.
Compozitie: 1 capsula contine cefatrizina propilenglicol 500 mg/5 ml. 1 flacon contine pudra pentru suspensie orala cefatrizina propilen-glicol 500 mg/5 ml.

Actiune terapeutica:

Cefalosporina de generatia a 2-a cu actiune bactericida prin inhibitia sintezei peretelui bacterian. Activa pe germeni grampozitivi si gramnegativi: Stafilococi coagulazo-pozitivi si pelicilinazo-secretori, Streptococcus beta-hemolitic, Streptococcus pneumoniae, E. Coli, Klebsiella, Proteus, Haemophilus influenzae, Gonococ, Shigella, Salmonella. Se absoarbe bine in tractul digestiv realizand concentratii serice active la o ora si jumatate dupa adminis-trare. Se elimina renal.

Indicatii:

Infectii ale tractului respirator superior si inferior (faringite, pneumonii), sinuzita, otita medie, infectii ale tractului urinar, prostatite, infectii ale pielii si tesutului subcutanat cu germeni sensibili.

Contraindicatii:

Alergie la cefalosporine.

Reactii adverse:

Tulburari gastro-intestinale: diaree, greata, voma. Reactii de hipersensibilitate: eritem, prurit, edem angio-neurotic, criza de astm care dispar la intreruperea tratamentului. Mai pot aparea: albuminurie, pozitivarea testului Coombs. Precautii la bolnavii cu insuficienta renala, in perioada sarcinii si alaptarii.

Mod de administrare:

Adulti si copii peste 12 ani: in infectii respiratorii (cu exceptia pneumoniei lobare si bronhopneumoniei), in-fectii urinare si cutanate moderate 750-1 000 mg/zi divizate in 2-4 prize. In infectii urinare severe, pneumonie lobara, bronhopneumonie doza este de 1 500 mg/zi. Copii sub 12 ani: 20-40 mg/kg corp/zi divizate in 2-3 prize. In otita medie si infectiile Haemophilus: 50-70 mg/kg corp/zi. Administrarea in timpul mesei poate preveni aparitia eventualelor tulburari gastro-intestinale si nu influenteaza absorbtia. Tratamentul se continua cel putin 2-3 zile dupa disparitia simp-tomelor. Pentru pacientii cu insuficienta renala doza se ajusteaza in functie de clearance-ul la creatinina. Mod de preparare: se agita sticla pentru omogenizarea pulberii; se adauga apa pana la nivelul indicat pe sticla si se agita.

GERTEMICIN, CAPSULE, SUSP.INT. - medicamente care incep cu litera G - dictionar medicamente - startsanatate