ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

HIPAZIN COMPRIMATE < Medicamente care incep cu litera H < Dictionar Medicamente
Indicatii:
Hipertensiune esentiala, forme moderate (in asociatie cu un diuretic).

Contraindicatii:
Stari depresive, alergie la una din componente.

Precautii:
Prudenta in boala ulceroasa, in caz de antecedente depre-sive, la bolnavii cu accidente cerebro-vasculare si in bolile renale grave; se recomanda intreruperea medicatiei inaintea interventiilor chirurgicale (sunt posibile accidente hipotensive); miocardita, tahicardie, insuficienta coronariana acuta, arterioscleroza cerebrala, valvulopatii reumatismale, eiplepsie, parkinsonism, hipertiroidie, bronsita, astm.Sarcina si alaptare: Se administreaza cu prudenta in timpul sarcinii si alaptarii.Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini: Se va administra cu prudenta Hipazin la conducatorii auto si la persoanele cu profesii ce impun performante psihomotorii riguroase (reserpina are proprietati sedative).

Reactii adverse:
Uneori oboseala, congestie cu obstructie nazala; rareori stare depresiva.

Compozitie:
1 comprimat contine: 10 mg sulfat de dihidralazina; 0,1 mg reserpina.

Actiune:
Hipotensiv cu actiune lenta si prelungita; reserpina blocheaza terminatiile noradrenergice si hidralazina provoaca vasodilatatie directa (ambele medicamente actioneaza sinergic); reserpina are proprietati sedative. Asocierea acestor doua substante are ca scop reducerea dozelor la ambele componente in raport cu cele utilizate in cazul in care fiecare dintre ele ar fi administrate singure

Administrare:
Tratamentul se va face la indicatia si sub supraveghere medicala, chiar in caz de tratament ambulatoriu. Dozele vor fi individualizate, incepandu-se cu dozele mici care vor fi crescute progresiv. Se incepe cu 2x1 sau 3x1 comprimate/zi, luate dupa mesele principale. intr-un interval de 2 saptamani aceasta doza zilnica se va mari treptat la 3x2 comprimate/zi. Dupa 3-4 saptamani de tratament se va ajunge la doza de intretinere de 2-4 comprimate/zi, dupa caz.
HIPAZIN, COMPRIMATE - medicamente care incep cu litera H - dictionar medicamente - startsanatate