ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

HYCAMTIN PULV < Medicamente care incep cu litera H < Dictionar Medicamente
Indicatii:
Topotecanul este indicat pentru tratamentul pacientilor cu: carcinom pulmonar cu celule mici; carcinom ovarian metastatic dupa esecul terapiei de debut sau al celei ulterioare.

Contraindicatii:
Topotecanul este contraindicat pacientilor care: prezinta antecedente de reactii de hipersensibilitate severa la topotecan si/sau excipientii preparatului; prezinta sarcina sau alapteaza; prezinta deja depresie medulara severa inaintea inceperii primei cure, demonstrata prin numar bazal de neutrofile < 11,5 x 109/l si/sau numar de trombocite de < 100 x 109/l.

Precautii:
Toxicitatea hematologica este dependenta de doza, numaratoarea elementelor sangvine trebuind monitorizata regulat. Dupa cum este de asteptat, pacientii cu o stare generala alterata au un raspuns slab si o incidenta crescuta a complicatiilor, cum sunt febra si infectiile. Se recomanda ca topotecanul sa nu fie folosit ca unic agent in tratamentul de prima linie. Nu exista experienta in ceea ce priveste folosirea topotecanului la pacientii cu functie renala afectata sever (clearance creatinina < 20 ml/min) sau functie hepatica sever afectata (bilirubina serica > 10 mg/dl) datorita cirozei. Topotecanul nu este recomandat la acesti pacienti. Un numar mic de pacienti cu afectiuni hepatice (bilirubina serica > 1,5-10 mg/dl) a tolerat doza de 1,5 mg/m2 timp de 5 zile la fiecare 3 saptamani, desi s-a observat reducerea clearance-ului la topotecan. Nu exista suficiente date disponibile pentru a face recomandari acestui grup de pacienti.Sarcina si alaptare: Topotecanul este contraindicat in cursul sarcinii. in studiile preclinice, s-a demonstrat ca topotecanul produce letalitate embrio-fetala si malformatii. Topotecanul este contra-indicat in cursul alaptarii. Desi nu se stie daca topotecanul este excretat in laptele uman, alaptarea trebuie intrerupta odata cu ince-perea terapiei.Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a manipula utilaje: Trebuie manifestata prudenta la conducerea de vehicule sau manipularea de utilaje daca oboseala si astenia persista.

Reactii adverse:
Hematologice: in studiile de tatonare a dozei, s-a demonstrat ca toxicitatea care limiteaza doza este de natura hematologica. Toxicitatea a fost previzibila si reversibila. Nu a fost observat fenomenul de toxicitate cumulata. La pacientii cu carcinom pulmonar cu celule mici sau ovarian, debutul neutropeniei si trombocitopeniei a avut loc in general in decurs de 2 saptamani de tratament si in majoritatea cazurilor a persistat peste 7 zile. Cele mai frecvente fenomene de toxicitate hematologica in cadrul studiilor clinice ce au implicat carcinomul combinat ovarian si pulmonar cu celule mici sunt prezentate in Tabelul 1. Tabelul 1Incidenta efectelor adverse hematologice la pacientii cu carcinom pulmonar cu celule mici si ovarian(N=879), tratati cu topotecan.Reactii adverse hematologiceIncidenta(% pacienti)Incidenta(% cure)NeutropenieSevera (nr.HYCAMTIN, PULV. - medicamente care incep cu litera H - dictionar medicamente - startsanatate