ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

HYDIPHEN FIOLE < Medicamente care incep cu litera H < Dictionar Medicamente

 
clomipraminum

Indicatii

Psihoza depresiva, stari obsesive si fobice.

Contraindicatii

Infarct miocardic recent, insuficienta cardiaca, bloc si aritmii cardiace, boli hepatice grave, glaucom cu unghi ingust, adenom de prostata, manie, epilepsie; se evita in cursul sarcinii, nu se alapteaza in timpul tratamentului; prudenta si doze mici la batrani. Nu se asociaza bauturi alcoolice (deprimare centrala), inhibitori de monoaminooxidaza (risc toxic mare), simpatomimetice (raspuns excesiv); asocierea cu anestezice generale mareste riscul de aritmii cardiace si de hipotensiune; clomipramina poate diminua efectul unor antihipertensive – guanetidina, posibil clonidina si metildopa; barbituricele pot diminua concentratia plasmatica a antidepresivelor.

Reactii adverse

Relativ frecvente fenomene atropinice – uscaciunea gurii, tulburarii de acomodatie, tahicardie, constipatie, mictiune dificila – mai ales la inceputul tratamentului; ocazional greata, somnolenta, sudoratie, hipotensiune posturala, tremor, parestezii, ataxie, disfunctie sexuala; rareori eruptii cutanate, disfunctie hepatica si icter, deprimarea hematopoiezei, chiaragranulocitoza, aritmii cardiace, hipotensiune (la doze mari).

Compozitie

Fiole a 2 ml solutie injectabila continand clomipramina clorhidr. 25 mg (cutie cu 10 buc.).

Actiune

Antidepresiv triciclic cu actiune sedativa, are si proprietati anticolinergice; efectul antidepresiv se manifesta, in general, din prima saptamana de tratament.

Mod de administrare

Injectii intramusculare, se incepe cu 1–2 fiole/zi (25–50 mg), crescand zilnic cu cate o fiola pana la 3–6 fiole/zi apoi, dupa ameliorare, se scade progresiv doza trecand simultan la administrarea medicatiei antidepresive pe cale orala.

HYDIPHEN, FIOLE - medicamente care incep cu litera H - dictionar medicamente - startsanatate