ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

IMOVAX D T ADULT SUSP INJ < Medicamente care incep cu litera I < Dictionar Medicamente
Indicatii:
Acest produs este un vaccin. Acest vaccin este indicat adultilor peste varsta de 18 ani in urmatoarele circumstante: rapel de rutina impotriva difteriei si tetanosului; anatoxina difterica continuta este redusa la o zecime din doza normala pentru a reduce riscurile de reactii severe de hipersensibilizare; imunizare primara; profilaxie post-expunere tetanica. in schema de vaccinare a persoanelor cu varsta sub 18 ani un rapel de vaccin difteric, tetanic si polio inactivat este recomandat la varsta de 6-11 ani si intre 16 si 18 ani. Oricum vaccinul difteric si tetanic trebuie administrat ca rapel la copiii care au primit vaccin poliomielitic oral pentru prevenirea poliomielitei.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la oricare din componentii vaccinului. Contraindicatiile obisnuite in cazul oricarei imunizari: se va amana vaccinarea subiectilor cu febra, boli acute sau cronice evolutive; exceptie fac plagile cu potential letal ca plagile tetanigene. Reactie de hipersensibilizare sau tulburari neurologice dupa o vaccinare anterioara.

Precautii:
Nu se administreaza intravascular. Se vor lua masuri de precautie pentru ca acul sa nu penetreze un vas de sange. Terapia imunosupresiva sau imunodeficienta pot induce un raspuns imun postvaccinal diminuat. in astfel de cazuri, se recomanda ca vaccinarea sa fie amanata pana dupa terminarea tratamentului sau sa se investigheze nivelul de protectie al subiectului. Totusi, se recomanda vaccinarea subiectilor cu imunodeficienta cronica (exemplu, infectia HIV), daca patologia de fond permite inducerea de anticorpi, chiar la un nivel limitat. Pentru a preveni reactiile de hipersensibilizare, trebuie evitata administrarea vaccinului, subiectilor care au fie o primovaccinare completa, fie au primit o doza de rapel in ultimii cinci ani. Daca exista incertitudini, nu ezitati sa cereti sfatul medicului.Sarcina si alaptare: Administrarea acestui vaccin nu este recomandata in timpul sarcinii cu toate ca nu au fost raportate efecte teratogene. in sarcina, la femeile expuse riscului de a face tetanos datorita unei plagi, utilizarea unui vaccin tetanic adsorbit este preferabila. Lactatia nu constituie contraindicatie.

Reactii adverse:
Reactii locale: durere, eritem, induratie, edem. Apar in primele 48 ore dupa vaccinare si dureaza 1 2 zile. Aceste reactii pot fi asociate cateodata cu aparitia unui nodul subcutanat. Foarte rar au fost raportate cazuri de abces aseptic. Reactii sistemice: hipertermie tranzitorie asociata sau nu cu o reactie locala si cu limfadenopatie; reactie de hipersensibilizare imediata cu prurit generalizat, urticarie sau edem, hipotensiune; mialgii, artralgii, dureri de cap. Aceste reactii sunt observate in special la subiectii hiperimunizati, in special dupa 2 rapeluri foarte apropiate in timp. Tulburarile neurologice dupa vaccinarea impotriva difteriei si/sau tetanosului sunt extrem de rare si fara o relatie cauzala bine demonstrata.

Compozitie:
Fiecare doza de 0,5 ml contine: Ingrediente active: anatoxina difterica purificata: 2 i.u.* (detoxifiata cu formol); anatoxina tetanica purificata: 20 i.u.* (detoxifiata cu formol). Excipienti: hidroxid de aluminiu (exprimat ca Al) 0,65 mg; mercurothiolat de sodiu 44 mg; solutie tampon q.s. 0,5 ml.

Actiune:
Vaccin adsorbit impotriva difteriei si tetanosului (pentru adulti).

Administrare:
Rapel: o doza de 0,5 ml la fiecare 10 ani. Primovaccinare: 3 doze de 0,5 ml la interval de o luna. Recomandarile pentru post-expunere in cazul profilaxiei tetanosului sunt redactate in tabel 1. Tipul raniiPacient neimunizat sau partialimunizatPacient imunizat complet. Timpul scurs de la ultimul rapel5 10 ani >10 aniUsoara-curatainceperea sau completarea imunizarii: Anatoxina tetanica: 0,5 mlFara vaccinareAnatoxina tetanica: 0,5 mlGrava sau cu potential tetanigenintr-un brat: Imunoglobulina umana antitetanica 250 u.i.* in celalalt brat: Anatoxina tetanica:** 0,5 mlAnatoxina tetanica: 0,5 mlintr-un brat: Imunoglobulina umana anti-tetanica 250 u.i.* in celalalt brat: Anatoxina tetanica: 0,5 mlPlaga tetanigena veche sau incomplet debridataintr-un brat: Imunoglobulina umana antitetanica 500 u.i.* in celalalt brat: Anatoxina tetanica** 0,5 ml AntibioticeAnatoxina tetanica: 0,5 ml Antibioticeintr-un brat: Imunoglobulina umana anti-tetanica 500 u.i.* in celalalt brat: Anatoxina tetanica: 0,5 ml Antibiotice* Se utilizeaza seringi diferite; ace si locuri de injectare diferite.** Completeaza schema de vaccinare.Deoarece vaccinul este adsorbit, calea intramusculara este recomandata deoarece reduce reactiile locale. Locurile de electie pentru injectare sunt: regiunea antero-laterala a coapsei si regiunea antero-laterala a bratului. Vaccinul poate fi administrat si prin injectie subcutanat profund. Calea intradermica nu trebuie utilizata.
IMOVAX D.T. ADULT, SUSP. INJ. - medicamente care incep cu litera I - dictionar medicamente - startsanatate