ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

INDOMETACIN SUPOZITOARE ANTIBIOTICE IASI < Medicamente care incep cu litera I < Dictionar Medicamente
Indicatii: Poliartrita cronica evolutiva, spondilartrita ankilopoietica; artroze (in special coxartroza ); guta (in asociere cu uricozuricele); afectiuni abarticulare ca: tendinite, sinovite, bursite, epicondilite, periartrite scapulo-humerale, lombosciatica.

Supozitoarele sunt indicate in formele moderat evolutive ale proceselor reumatismale inflamatorii , de asemenea, in artroze , in procesele abarticulare si in guta .

Compozitie: O capsula contine 0,025 g, iar un supozitor 0,050 g de indometacin .
Actiune farmacoterapeutica: Indometacin este un preparat nesteroidic cu o energica actiune antiinflamatoare , antipiretica si analgezica.

Actiunea sa antiinflamatoare nu se exercita printr-un mecanism hipofizo-suprarenal, ceea ce permite utilizarea preparatului atat in cure scurte, cat si in tratamente de mai lunga durata.


Contraindicatii: La copii sub 14 ani; la gravide si mame care alapteaza; la pacienti cu leziuni gastrointestinale acute sau in antecedente; la pacientii cu alergii la acid acetilsalicilic sau la Indometacin.
Posologie si mod de administrare: In poliartrita cronica evolutiva si spondilartrita ankilopoietica, coxartroza sau alte artroze si in afectiunile abarticulare, tratamentul se incepe cu 0,025 g (1 capsula) de 2-3 ori pe zi. Daca raspunsul nu este adecvat, doza zilnica se mareste cu 0,025 g la intervale de o saptamana, pana se obtine efectul dorit sau se atinge doza de 0,150-0,200 g/zi. Daca nu se constata un raspuns pozitiv la doza zilnica de 0,200 g (8 capsule) este prea putin probabil ca cresterea dozei sa fie eficace. Daca dupa cresterea saptamanala a dozei apar reactii adverse se scade doza pana la valori tolerate, mentinandu-se astfel timp de 3-4 saptamani, iar apoi, in absenta unei reactii pozitive, se mareste din nou doza dupa cum s-a aratat mai sus. In puseele acute ale poliartritei cronice doza initiala poate fi marita zilnic cu 0,025 g (1 capsula) pana la doza zilnica de 0,150-0,200 g. La aparitia reactiilor adverse se reduce posologia pana la doza tolerata, mentinandu-se astfel 2-3 zile si reluand apoi cresterea dozei la intervale de timp variabile, in functie de toleranta bolnavului. Dupa lichidarea puseului acut, doza zilnica se poate descreste treptat pana la 0,0750-0,100 g. In criza de guta se administreaza 0,050 g (2 capsule) de trei ori pe zi, pana la amendarea simptomatologiei. Daca se continua tratamentul pentru prevenirea unei noi crize, se scade doza zilnica pana la 0,050 g (2 capsule) pe zi, asociind Indometacinul cu o doza adecvata de uricozuric (de exemplu, Probenecid). In cazul asocierii cu steroizi, doza acestora trebuie scazuta lent, cu prudenta, capsulele trebuie luate in timpul meselor sau in afara lor, cu substante antiacide. Supozitoarele se administreaza cate 2-3 pe zi, fractionat, iar daca se asociaza cu forma orala, una din prizele de capsule poate fi inlocuita cu un supozitor, de preferinta seara.

Reactii adverse: Fenomene gastrointestinale (greata, varsaturi, anorexie, dureri abdominale, diaree , ulceratii esofagiene, gastrice, intestinale , eventual cu perforatie si sangerare, sangerare fara ulceratii), oculare (depozite corneene si modificari retiniene cu afectarea acuitatii vizuale), hematologice ( anemie aplastica, depresiunea maduvei hematogene a oaselor, purpura trombocitopenica, anemie secundara), reactii de sensibilizare ( astm bronsic, prurit , urticarie , rasuri cutanate ), tulburari auditive (hipoacuzie, vajaituri in urechi), modificari in sfera SNC (episoade psihotice, depersonalizare, stari depresive , confuzie mintala, cefalee), modificari cardiovasculare, renale ( edeme , hipertensiune arteriala , hematurie) si altele (caderea parului , eritem nodos).

Dupa utilizarea supozitoarelor se pot constata, uneori: tenesme rectale, rectite, mai rar rectoragii.

Prezentare farmaceutica: Flacoane cu 25 si 100 de capsule, cutii cu 6 supozitoare.

Conditii de pastrare: La adapost de caldura, lumina si umiditate.


Producator: Antibiotice-Iasi








INDOMETACIN, supozitoare Antibiotice Iasi - medicamente care incep cu litera I - dictionar medicamente - startsanatate