ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

INDOMETACIN SUPOZITOARE MAGISTRA < Medicamente care incep cu litera I < Dictionar Medicamente
Indicatii: Poliartrita reumatoida, coxartroza si alte forme de reumatism articular sau extraarticular cu inflamatie si dureri marcate, crize de guta .

Forma de prezentare: Supozitoare continand indometacin 50 mg si/sau 100 mg.

Actiune: Antireumatic , antiinflamator nesteroidian foarte activ; analgezic si antipiretic .

Administrare: Rectal, un supozitor dimineata si seara, la nevoie 2 supozitoare de 2 ori/zi.

Reactii adverse: Cefalee , ameteli (la inceputul tratamentului), anorexie, greata, dureri abdominale, diaree , ulceratii ale mucoasei gastro- intestinale (posibil hemoragii); reactii alergice, urticarie , eruptii cutanate ; rareori tulburari de vedere prin depozite corneene, lezarea retinei (la administrare indelungata), hepatita toxica , nefrita interstitiala, sindrom nefrotic; reactii anafilactoide severe cu asfixie sau colaps, anemie aplastica, anemie hemolitica, agranulocitoza, leucopenie, trombocitopenie, surditate, somnolenta, confuzii mintale, stare depresiva, edeme , hipertensiune , hematurie. Reactiile adverse sunt relativ rare la doze mici (50-150 mg), dar frecvente (35%) la dozele mari cand se impune oprirea medicatiei.

Contraindicatii: Leziuni ulcerative gastro- intestinale , alergie sau intoleranta la indometacin . Se va evita in timpul sarcinii, alaptarii si la copiii sub 14 ani se evita sau prudenta in doze mici la batrani . Prudenta in insuficienta renala si hepatica, insuficiente cardiace , hipertensiunea arteriala , la bolnavii cu tulburari de coagulare, la psihotici, epileptici, parkinsonieni si in prezenta infectiilor. Nu se asociaza cu aspirina (risc mare de hemoragii digestive). Prudenta in asociere cu anticoagulante (risc de hemoragii), diferite diuretice (retinere de potasiu crescuta), litiu (creste litemia cu risc toxic). Indometacinul poate micsora efectul diureticelor si antihipertensivelor (prin retinere de sare si apa).

Producator: Laboratoarele Magistra
INDOMETACIN, supozitoare Magistra - medicamente care incep cu litera I - dictionar medicamente - startsanatate