ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

INDOMETACIN UNGUENT < Medicamente care incep cu litera I < Dictionar Medicamente
Indicatii: Afectiuni reumatismale (inflamatii si algii in artroze , periartroze, artralgii, mialgii, nevralgii), leziuni dupa traumatisme inchise ( contuzii , entorse , luxatii , blocaj muscular la sportivi , bursite, tendinite, sinovite si tenosinovite, sechele dupa fracturi), inflamatii si dureri de origine circulatorie (flebite, tromboflebite, periflebite - cu tegument indemn), degeraturi .

Compozitie: Unguent continand: indometacin 4 g, dimetilsulfoxid 6 g, excipienti pana la 100 g.
Actiune farmacoterapeutica: Antiinflamator , antireumatismal cu aplicare locala. Asocierea indometacin -dimetilsulfoxid asigura produsului o buna eficienta terapeutica atat prin sumarea efectelor lor antiinflamatoare si analgezice cat si prin cresterea penetrabilitatii indometacinului (datorita prezentei dimetilsulfoxidului).

Dupa aplicarea unguentului pe tegument (indemn), cantitatea de indometacin vehiculata prin sange e mica impunand totusi prudenta in utilizarea lui pe suprafete mari si/sau termene lungi.

Contraindicatii: Aplicarea pe mucoase si leziuni cutanate ( ulcer de gamba, supuratii) sau la pacientii cu sensibilitate la derivatii indolici.

Precautii: In administrare la pacientii cu tulburari de coagulare (sau sub tratament cu anticoagulante), boala ulceroasa, afectiuni hepatice , cardiopatii decompensate, nefrita, in cursul tratamentului cu antiparkin-soniene.

Reactii adverse: Posibile reactii cutanate de tip alergic .

Mod de administrare: Aplicatii locale de 2-3 ori pe zi, prin masarea usoara a tegumentelor zonelor interesate (vor fi evitate mucoasele si tegumentele cu leziuni). Atentie! Inainte de inceperea tratamentului se va face un test de toleranta locala a produsului prin aplicarea unei cantitati mici de unguent pe fata interna a antebratului si masaj usor. Se urmareste timp de cateva ore eventuala aparitie a unei reactii de tip alergic ( prurit , urticarie , rash cutanat ) care contraindica utilizarea produsului.

Prezentare farmaceutica: Tuburi cu 18 g sau 35 g unguent .

Producator: Antibiotice-Iasi
INDOMETACIN, unguent - medicamente care incep cu litera I - dictionar medicamente - startsanatate