ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

INFASURF < Medicamente care incep cu litera I < Dictionar Medicamente

Calfactant

Indicatii

Prevenirea si tratamentului sindromului de detresa respiratorie a nou-nascutului.

Precautii

Este posibila cresterea proportiei de pacienti cu hemoragie intraventriculara si leucomalecie periventriculara. Aceste afectiuni nu au fost corelate cu o mortalitate crescuta.
Incepeti profilaxia cu calfactant cat mai rapid, de preferat in primele 30 minute dupa nastere. Administrati doar prin intermediul unui tub endotraheal. Aspirati doza intr-o seringa din fiola de unica folosinta cu ajutorul unui ac de 20 sau mai mare. Evitati spumarea excesiva. Medicamentul nu necesita reconstituire. Nu diluati si nu agitati puternic. Clatinati usor recipientul pentru redispersare. Flocoanele vizibile in suspensie sau spumarea la suprafata sunt normale. Medicamentul nu trebuie incalzit inaite de administrare. Fiolele nedesfacute, neutilizate, incalzite la temperatura camerei pot fi refrigerate in decursul a 24 de ore pentru utilzare ulterioara. Evitati incalzirea repetata la temperatura camerei.
Pastrati la 2-8°C si protejati de expunerea la lumina. Fiolele sunt de unica folosinta; aruncati restul de medicament ramas.
Evaluarea si controlul terapiei: Monitorizati atent copilul astfel incat sa se permita o adaptare corespunzatoare a oxigenoterapiei si a ventilatiei, in functie de statusul respirator.In cazul aparitiei reactiilor adverse, se recomanda oprirea administrarii si adoptarea masurilor necesare pentru ameliorare. Dozarea se poate relua dupa stabilizarea pacientului.

Reactii adverse

Cianoza, obstructie a cailor respiratorii, bradicardie, refluxul surfactantului in tubul endotraheal, necesitatea ventilatiei manuale, reintubare, hemoragii intraventriculare, leucomalacie periventriculara.

Actiune

Surfactant pulmonar. Clafactantul modifica tensiunea superficiala alveolara permitand stabilizarea alveolelor. Se absoarbe rapid la nivelul interfetei aer-lichid si modifica tensiunea superficiala similar cu surfactantul pulmonar natural. Tratamentul amelioreaza rapid oxigenarea si complianta pulmonara.

Mod de administrare

Suspensie Intratraheala: Profilaxia sindromului de detresa respiratorie la nastere.
Se instileaza 3ml/kg (greutate la nastere) de indata ce este posibil dupa nastere. Se administreaza in 2 doze a cate 1,5 ml fiecare. Terapia cu calfactant trebuie precedata de stabilizare si ingrijire la copiii nascuti prematur cu hipoxemie sau bradicardie.
Tratamentul sindromului de detresa respiratorie in cursul a 72 de ore de la nastere.
Se instileaza 3 ml/kg (greutate la nastere) administrate in 2 doze a cate 1,5 ml/kg. Dozele de 3 ml/kg (greutate la nastere) se pot repeta pana la un total de 3 doze, administrate la fiecare 12 ore.









INFASURF - medicamente care incep cu litera I - dictionar medicamente - startsanatate