ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

ISOPRENALIN FIOLE < Medicamente care incep cu litera I < Dictionar Medicamente
Indicatii:
oc cu insuficienta circulatorie periferica acuta - poate fi util in socul cardiogen si in socul septic (septicemie cu germeni gramnegativi), atunci cand presiunea venoasa este crescuta sau fenomenele de hipoperfuzie persista dupa corectarea hipovolemiei; stop cardiac, sindrom Adams-Stokes prin bloc atrio-ventricular, hipersensibilitate sino-carotidiana; cazuri selectionate de tahicardie si fibrilatie ventriculara in cursul blocului atrio-ventricular, daca electrosocul nu este posibil; combaterea bronhospasmului in cursul anesteziei generale.

Contraindicatii:
Tahicardia peste 130/minut si tahicardia din intoxicatia digitalica, extrasistolele polimorfe si in salve, hipertiroidismul, starile de acidoza reprezinta contraindicatii.

Precautii:
Isoprenalin figureaza pe lista substantelor dopante (interzise la sportivi). Se evita administrarea in tireotoxicoza, insuficienta coronariana, la copii sub 7 ani. Solutia decolorata nu se administreaza. Nu se asociaza in perfuzie sau seringa cu alte solutii injectabile.Sarcina si alaptare: Se administreaza cu prudenta in sarcina si alaptare.

Reactii adverse:
Rar congestia fetei, sudoratie, tremor, nervozitate, tahicardie cu palpitatii, aritmii, ischemie miocardica, cefalee, ameteli, hipotensiune, tulburari digestive.

Compozitie:
1 ml solutie contine 0,20 mg clorhidrat de isoprenalina.

Actiune:
Simpatomimetic b adrenergic, stimuleaza functia cardiaca, mareste debitul cardiac si creste intoarcerea venoasa, scade rezistenta vasculara periferica, relaxeaza musculatura neteda bronsica si gastrointestinala.

Administrare:
in soc: intravenos, in perfuzie, 1 mg (5 fiole) in 500 ml solutie de glucoza 5%, cate 0,5-5 mg (0,25-2,6 ml) pe minut (in situatiile grave se pot folosi solutii mai concentrate, introducand 30 mg/minut); viteza perfuziei se stabileste in functie de frecventa cardiaca (cand depaseste 110/minut se micsoreaza doza, eventual se intrerupe administrarea), presiunea venoasa centrala, presiunea arteriala si debitul urinar. Bloc sau aritmii ventriculare: intravenos lent, in solutie, 1/50 000 (o fiola diluata la 10 ml), 2-3 ml (0,04-0,06 mg) pentru adulti, si 0,5-1,5 ml (0,01-0,03 mg) pentru copii (regland dozarea prin monitorizarea electrocardiogramei). Stop cardiac: (cu traseu plat sau cu fibrilatie ventriculara) se injecteaza intravenos 0,2-0,4 mg (1-2 fiole). Situatii care nu impun urgenta: se injecteaza subcutanat sau intramuscular, la inceput 0,2 mg (o fiola), repetand, la nevoie, la fiecare 3 ore. in bronhospasmul din cursul anesteziei se injecteaza intravenos 0,5-1 ml din solutia 1/50 000 (0,01-0,02 mg), repetand la nevoie. Stabilirea dozelor si administrarea se fac numai in unitatile de terapie intensiva, sub controlul electrocardiogramei si a altor constante cardiocirculatorii; frecventa cardiaca peste 130/minut impune oprirea imediata a tratamentului.
ISOPRENALIN, FIOLE - medicamente care incep cu litera I - dictionar medicamente - startsanatate