ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

ISOSORBID DINITRAT 10 MG COMPRIMATE < Medicamente care incep cu litera I < Dictionar Medicamente
Indicatii:
Produsul se foloseste in: tratamentul curativ si profilactic al crizelor de angina pectorala, in insuficienta cardiaca cronica (monoterapie sau asociat cu digitalice si diuretice), tratamentul cardiopatiei ischemice dureroase, sechele dupa infarct miocardic, infarct miocardic recent cu insuficienta acuta ventriculara stanga, insuficienta cardiaca dreapta (cord pulmonar cronic), rinite angiospastice, alte afectiuni ale vaselor periferice insotite de spasm.

Contraindicatii:
Produsul este contraindicat persoanelor cu hipersensibilitate la derivatii nitrati si celor cu hipotensiune grava. Nu este recomandat in caz de soc, colaps, hemoragii cerebrale, traumatisme cerebrale, glaucom, cardiomiopatie obstructiva, primele trei luni de sarcina.

Precautii:
Tratamentul trebuie atent prescris datorita riscului hipotensiunii arteriale si cefaleelor violente la unii pacienti.

Reactii adverse:
Pot sa apara cefalee, vertije, oboseala, mai ales la inceputul tratamentului.

Compozitie:
Substanta activa: dinitrat de isosorbid 10 mg pentru un comprimat. Excipienti: lactoza, polivinilpirolidona, amidon de porumb, talc, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal.

Actiune:
Este un vasodilatator actionad direct asupra muschilor, nu prin intermediul neurotransmitatorilor. Mecanism de actiune: Principalul mecanism prin care Isosorbid dinitrat actioneaza asupra functiei cardiace este datorat actiunii periferice a acestuia. Isosorbid dinitrat produce o vasodilatatie periferica in special venoasa, ce conduce la o redistributie a volumului circulator cu cresterea capacitantei venoase paralel cu scaderea reintoarcerii venoase si scaderea presarcinii. Astfel nevoia de oxigen a inimii scade influentand favorabil boala coronara. La doze mai mari Isosorbid dinitrat produce vasodilatatie arteriolara; scazand rezistenta vasculara, scade si efortul cardiac. Actiunilor periferice li se adauga efectele centrale, studiile demonstrand efectele benefice asupra circulatiei coronariene. Investigatii angiografice cantitative, asupra circulatiei coronare au aratat nu numai ca Isosorbid dinitrat dilata vasele coronare normale, ci si ca la unii subiecti produce cresterea diametrului interior al vaselor din regiunile stenotice, atat in cazul vaselor mari cat si in cazul celor mici. Vasele coronare colaterale sunt mai largi dupa Isosorbid dinitrat si fluxul colateral este crescut. in miocardul ischemic Isosorbid dinitrat creste fluxul de sange, oxigenarea zonelor ischemice producandu-se printr-o redistribuire a fluxului sanguin coronarian. Isosorbid dinitrat creste durata exercitiului fizic, intarziind aparitia durerii anginoase. Studiile clinice au demonstrat ca Isosorbid dinitrat este tot atat de potent ca si blocantele canalelor de calciu, in prevenirea vasospasmului coronarian. Isosorbid dinitrat este eficace in tratamentul pacientilor cu insuficienta cardiaca congestiva, care au o substantiala crestere a presiunii in ventriculul stang si un debit cardiac scazut. Efectul se datoreaza modificarii a patru factori, fie direct, fie indirect prin actiune reflexa: contractilitate miocardica, presarcina, postsarcina si frecventa cardiaca.

Administrare:
Instituirea tratamentului cu Isosorbid dinitrat, dozele si modul de administrare vor fi stabilite de catre medic. Doza eficace va trebui sa fie atinsa progresiv pentru a evita cefaleea si scaderea tensiunii arteriale. Nu se va intrerupe brusc tratamentul, mai ales dupa administrarea prelungita. in atacul crizelor de angina pectorala se administreaza sublingual o doza de 5 - 10 mg, care se poate repeta la nevoie la un interval de 5 - 10 minute. in edemul pulmonar acut, 5 - 10 mg isosorbid dinitrat se asociaza tratamentului clasic (se poate repeta doza la nevoie). Pentru prevenirea atacurilor anginoase si insuficientei cardiace moderate se vor administra 1 - 2 comprimate a 10 mg la 4 - 6 ore. Pentru tratamentul insuficientei cardiace refractare si a angorului instabil cu atacuri anginoase repetate se vor administra zilnic 4-8 comprimate a 10 mg, in functie de gravitatea cazului.
ISOSORBID DINITRAT 10 MG, COMPRIMATE - medicamente care incep cu litera I - dictionar medicamente - startsanatate