ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

LOCOID UNGUENT CREMA LIPOCREMA CRELO EMULSIE LOTIUNE < Medicamente care incep cu litera L < Dictionar Medicamente


hydrocortisoni 17 -butyras

Compozitie:

Locoid unguent 0,1%; Locoid crema 0,1%; Locoid Lipocrema 0,1%; Locoid Crelo 0,1%; Locoid lotiune 0,1%. Locoid unguent, crema, Lipocrema si Crelo contin 1 mg/g 17-butirat de hidrocortizon. Locoid lotiune contine 1 mg/ml 17-butirat de hidrocortizon. Baza unguentului este hidrofoba (materie grasa). Locoid crema, Locoid Lipocrema si Locoid Crelo au ca baza emulsii tampon de ulei in apa. Locoid Lipocrema contine 70% ulei in 30% apa, Locoid unguent contine 30% apa in 70% ulei, in timp ce Locoid crema contine 30% ulei in 70% apa, iar Locoid Crelo este o emulsie de 15% ulei in 85% apa. Locoid lotiune are ca baza amestecul izopropanol-apa. Lista excipientilor: Locoid unguent 0,1%: parafina lichida, polietilena. Locoid Lipocrema 0,1%: alcool ceteostearic, cetomacrogol 1000, parafina lichida, parafina alba, metil parahidrobenzoat, acid citric, citrat de sodiu, apa purificata. Locoid crema 0,1%: alcool ceteostearic, cetomacrogol 1000, parafina lichida, parafina alba, propil parahidrobenzoat, butil parahidrobenzoat, acid citric, citrat de sodiu, apa purificata. Locoid lotiune 0,1%: alcool izopropilic, glicerol, polivinilpirolidona, acid citric, citrat de sodiu si apa purificata.

Contraindicatii:

Locoid este contraindicat in cazul unor infectii bacteriene (impetigo, lues, TBC, piodermite), virale (Herpes simplex, varicela, Herpes zoster, veruci vulgare, veruci plane, condiloame, mollusca contagiosa) sau fungice (Candida sau dermatofiti). Nu este recomandat in leziuni cutanate ulcerate, rani, ihtioza, rozaceea faciala, acneea vulgaris, dermatita periorala, fragilitate capilara tegumentara, atrofie tegumentara, pruritul perianal si genital, de asemenea, in caz de hipersensibilitate la unii dintre compusii sai.

Precautii:

Trebuie evitat tratamentul continuu de lunga durata si contactul cu ochii. Administrarea de Locoid in timpul sarcinii si lactatiei se va face cu precautie.
Efecte secundare: O usoara iritatie poate surveni. Daca apar semne de hipersensibilitate, tratamentul trebuie intrerupt. In cazul utilizarii sub pansament ocluziv, se pot dezvolta suprainfectii bacteriene secundare tratamentului.
Supradozare: Nu exista date referitoare la supradozare cu Locoid. In caz de supradozare cronica, pot aparea simptome de hipercorticism.
Termen de valabilitate: Locoid unguent 0,1%: 5 ani. Locoid crema 0,1%: 4 ani. Locoid Lipocrema 0,1%: 3 ani. Locoid Crelo 0,1%: 2 ani. Locoid lotiune 0,1%: 4 ani.
Conditii speciale de depozitare: Locoid unguent, Locoid lipocrema, Locoid crema si Locoid Crelo se pot depozita la temperatura camerei (15-25°C). Locoid lotiune se va tine la rece (8-15° C), de preferinta in frigider.

Actiune:

Locoid este un corticosteroid topic, nehalogenat cu proprietati antiinflamatoare, antialergice, antipruriginoase. Potenta steroidiana este crescuta ca rezultat al esterificarii lantului de butirat la C17. In acest mod creste absorbtia prin piele si se accelereaza metabolizarea. La fel de important este si faptul ca siguranta sistemica si locala a Locoid este comparabila cu cea a hidrocortizonului natural.
Indicatii terapeutice: Tratamentul topic al dermatozelor superficiale ce raspund la corticosteroizi si nu sunt cauzate de microorganisme, de exemplu: eczeme, dermatite si psoriazis. Avand un raport eficienta/siguranta optim, Locoid poate fi utilizat chiar si in tratamentul leziunilor tegumentare din zone de piele cu grad inalt de penetrabilitate si, de asemenea, la copii. Tratamentul de intretinere a dermatozelor ce s-au remis sub terapia initiala cu un corticosteroid mai puternic.

Mod de administrare:

Locoid unguent: in leziuni tegumentare uscate cu descuamare; Locoid Lipocrema, crema: in leziuni tegumentare uscate si mixte (uscate si umede ); Locoid crema: in leziuni tegumentare umede; Locoid Crelo (emulsie topica): in leziuni tegumentare intinse si in leziuni ale scalpului sau pielii paroase; Locoid lotiune: in leziuni tegumenare ale scalpului si pielii paroase. Toate formele de Locoid prezinta proprietati cosmetice care asigura o complianta optima din partea pacientului. La adulti si copii se aplica de 1-3 ori pe zi un strat subtire de Locoid pe leziune. Uneori este recomandabila aplicarea unui pansament ocluziv.









LOCOID, UNGUENT, CREMA, LIPOCREMA, CRELO-EMULSIE, LOTIUNE - medicamente care incep cu litera L - dictionar medicamente - startsanatate