ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

MALTOFER FOL < Medicamente care incep cu litera M < Dictionar Medicamente
Indicatii: Tratamentul carentei latente de fier si a anemiei feriprive (carenta de fier manifesta), precum si profilaxia carentei de fier si acid folic înainte, în timpul sarcinii si dupa sarcina ( alaptare ).

Contraindicatii:
Cazuri de supra încarcare cu fier (ex. hemocromatoza, hemosideroza) sau tulburari în metabolismul fierului (anemia saturnina, anemia sidero-acrestica, talasemia) si anemiile care nu sunt cauzate de carente de fier (ex. anemia megaloblastica datorata carentei de vitamina B12).

Precautii:
Informatie pentru diabetici : 0,04 unitati de pâine/comprimat. În cazul anemiilor datorate infectiilor sau afectiunilor maligne, fierul substituit este stocat în sistemul reticulo-endotelial, din care este mobilizat si utilizat numai dupa vindecarea afectiunii primare. Sarcina si alaptare : Studiile de reproducere pe animale nu au prezentat nici un risc fetal. Studiile controlate la femeile însarcinate dupa primul trimestru de sarcina nu au aratat nici un efect nedorit la mama sau la nou-nascut. Nu exista dovezi referitoare la existenta vreunui risc în timpul primul trimestru de sarcina si este putin probabil sa apara unele influente negative asupra fatului. Laptele matern contine în mod normal fier legat sub forma de lactoferina . Nu se stie cât din fierul din complex trece în lapte. Administrarea comprimatelor de Maltofer Fol este putin probabil sa cauzeze efecte nedorite la copilul alaptat. În timpul sarcinii si alaptarii se poate administra Maltofer Fol comprimate, la recomandarea medicului. Efecte asupra capacitatii de a conduce autovehicule: Nu exista.

Reactii adverse:
Ocazional, pot aparea iritatii gastrointestinale : senzatie de plenitudine gastrica, presiune în regiunea epigastrica, greata, constipatie sau diaree . O coloratie în negru a fecalelor nu are semnificatie clinica.

Compozitie:
Fiecare comprimat contine: Fier (III) sub forma de complex de hidroxid de fier (III)-polimaltozat 100 mg; acid folic 0,35 mg.

Actiune:
Antianemic.

Administrare:
Tratamentul anemiei feriprive: 1 comprimat de doua-trei ori pe zi pâna la normalizarea valorilor hemoglobinei. Dupa aceea , tratamentul poate fi continuat cu un comprimat pe zi cel putin pe durata sarcinii, pentru a reface depozitele de fier . Tratamentul carentei latente de fier si prevenirea carentei de fier si acid folic : 1 comprimat pe zi. Doza zilnica poate fi administrata o singura data. Comprimatele de Maltofer Fol pot fi mestecate sau înghitite întregi si pot fi luate în timpul mesei sau imediat dupa masa. În cazul unor valori ale hemoglobinei mai mici de 90 g/l se pot utiliza preparatele parenterale de fier (Ferrum Hausmann fiole i.m., Venofer fiole i.v.) cu un efect rapid.

Ambalaj: Cutie x 3 blist. x 10 compr. mast.; (5 ani)
Firma producatoare: VIFOR
MALTOFER FOL - medicamente care incep cu litera M - dictionar medicamente - startsanatate