ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

MEDOVIR < Medicamente care incep cu litera M < Dictionar Medicamente
Indicatii: Tratamentul herpesului genital grav initial si profilaxia recidivelor acestuia la pacienti cu imunitate normala sau cu imunodepresie; tratamentul infectiei cu Herpes simplex tip I si II forme cutaneomucoase, la pacienti cu imunodepresie;

profilaxia infectiei cu Herpes simplex si virus varicelo-zosterian la pacienti cu imunodepresie (inclusiv prin terapie imunosupresoare); tratamentul encefalitei herpetice ; tratamentul infectiei cu virus varicelo-zosterian la pacienti cu imunodepresie si a formelor diseminate ale acesteia la pacienti cu imunitate normala; tratamentul infectiei diseminate cu Herpes simplex la nou-nascuti si copii mici.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate cunoscuta la aciclovir.

Precautii:
Trebuie evaluat riscul si beneficiul terapeutic în caz de deshidratare, tulburari hematologice si insuficienta renala . În caz de insuficienta renala este necesara modificarea dozei pentru a preveni acumularea aciclovirului (vezi Dozare si mod de administrare). Trebuie acordata o atentie deosebita functiei renale la pacientii tratati cu doze mari , cum sunt cei cu encefalita herpetica , în special daca exista deshidratare si insuficienta renala . Solutia concentrata are pH -ul aproximativ 11. Concentratiile mai mari de 5 mg/ml produc flebita. Sarcina si alaptare : Experienta privind administrarea în cursul sarcinii la om este limitata si nu exista studii clinice bine controlate. Aciclovirul traverseaza placenta . Tratamentul în cursul sarcinii necesita atentie si o corecta evaluare a beneficiilor si riscurilor. Exista unele date care arata ca dupa administrare sistemica, aciclovirul trece în laptele matern. Se impune prudenta în administrarea aciclovirului mamelor care alapteaza. Daca tratamentul este absolut necesar, trebuie întrerupta alaptarea. Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje: Nu se cunosc (a se vedea si Reactii adverse).

Reactii adverse:
Ocazional se produc cresteri rapide ale creatininei si ureei sanguine la pacientii carora li s-a administrat aciclovir intravenos. Acestea sunt corelate cu concentratiile maxime de aciclovir din ser si cu gradul de hidratare a pacientului. Pentru a se evita acest efect, aciclovirul nu trebuie administrat în bolus, ci prin perfuzie lenta , iar pacientul trebuie bine hidratat. Daca în cursul terapiei cu aciclovir intravenos apar semne de insuficienta renala , aceasta poate fi tratata rapid prin rehidratarea pacientului si/sau reducerea dozei, sau încetarea terapiei. În cazuri exceptionale se poate ajunge la insuficienta renala acuta. Perfuzia inadecvata în tesuturi extravasculare produce reactii inflamatorii locale grave, inclusiv afectarea pielii în unele cazuri. S-au raportat greata si varsaturi. Ocazional s-au raportat reactii neurologice, în special agitatie, stari de confuzie, convulsii, coma, ameteala, halucinatii, psihoze si somnolenta, care sunt reversibile si sunt prezente în cazuri cu afectarea sistemului nervos. Pot sa apara rash si febra . Rar s-au semnalat: cresteri tranzitorii si usoare ale bilirubinei si enzimelor hepatice , ale creatininei si ale ureei sanguine, scaderea elementelor sanguine cu anemie , leucopenie, trombocitopenie .

Compozitie:
Pulbere pentru solutie perfuzabila, continând aciclovir sodic 274 mg echivalent la 250 mg aciclovir pe flacon.

Administrare:
Adulti si adolescenti (cu vârsta peste 12 ani): herpes genital - infectii severe: 5 mg/kg la 8 ore timp de 5 zile; infectii cu Herpes simplex sau virus varicelo-zosterian: 5 mg/kg la 8 ore; infectii cu Herpes simplex forme cutaneomucoase la pacientii cu imunodepresie: 5-10 mg/kg la 8 ore, timp de 7 pâna la 10 zile; infectii cu virus varicelo-zosterian sau encefalita herpetica la pacienti cu imunodepresie: 10 mg/kg la 8 ore exceptând bolnavii cu insuficienta renala , la care trebuie modificate dozele sau intervalele între administrari. Copii: Doza pentru copiii cu vârsta cuprinsa între 3 luni - 12 ani se calculeaza în functie de suprafata corporala; herpes genital grav initial sau infectii cu virus varicelo-zosterian: 250 mg/mp la 8 ore timp de 5 zile; infectii cu herpes simplex, manifestari cutaneomucoase la pacienti cu imunodepresie: 250 mg/mp la 8 ore timp de 7 zile; infectii cu virus varicelo-zosterian sau encefalita herpetica la pacienti cu imunodepresie: 500 mg/mp sau 10 mg/kg la 8 ore, timp de 7 zile; infectii diseminate cu Herpes simplex la nou-nascuti si copii pâna la 3 luni: 10 mg/kg la 8 ore timp de 10-14 zile. Vârstnici: În general se folosesc aceleasi doze si mod de administrare recomandate pentru adulti. Se va avea în vedere ca eventuala reducere a clearance - ului la creatinina presupune si o scadere a excretiei aciclovirului, fiind necesara reducerea dozelor. Trebuie mentinuta hidratarea adecvata a acestor pacienti. Insuficienta renala : Atât la adultii cât si la copiii cu insuficienta renala este necesara modificarea dozei în functie de gravitatea afectarii functiei renale.

Doza: 250mg
Ambalaj: Cutie x 10 flac. pulb.; (3 ani)
Firma producatoare: MEDOCHEMIE Ltd
MEDOVIR - medicamente care incep cu litera M - dictionar medicamente - startsanatate