ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

MEGUAN < Medicamente care incep cu litera M < Dictionar Medicamente
Indicatii: In asociere cu regimul alimentar: tratamentul diabetului non- insulinodependent (tip II); diabet la obezi , diabet pletoric, diabetul adultului gras supraponderal , diabetul adultului normoponderal. In completarea tratamentului cu insulina , in diabet de tip I: diabet instabil, diabet insulino-rezistent.

Se foloseste in unele cazuri care nu mai raspund la sulfoniluree, fie singur, fie in asociere cu acestea.

Compozitie: Comprimate continand 0,500 g clorhidrat de metformina.
Actiune farmacoterapeutica: Agent hipoglicemiant din grupa biguanidelor, ce favorizeaza consumul intracelular de glucoza si reactiveaza, la nivelul muschilor, insulina inactivata prin legarea de proteine.

Timpul de injumatatire plasmatic este de aproximativ 3 ore; nu se leaga de proteinele plasmatice; se excreta prin urina sub forma nemodificata.

Contraindicatii: Insuficienta renala (chiar in forma moderata) organica sau functionala; patologie acuta cu risc de alterare a functiei renale (deshidratare - diaree , voma - febra , stari infectioase si/sau hipoxice severe - soc, septicemie, infectie urinara, pneumopatie ); insuficienta hepato -celulara; intoxicatie alcoolica acuta; decompensare acidocetozica, precoma diabetica ; sarcina.

Reactii adverse: Tulburari gastrointestinale (greata, voma, diaree ) ce survin, de obicei, la inceputul tratamentului si regreseaza, de obicei, spontan ; pentru a preveni aceste tulburari, se recomanda administrarea in cateva prize zilnice, in timpul meselor sau dupa acestea. Persistenta lor impune oprirea tratamentului. Acidoza lactica.

Mod de administrare: In diabetul non- insulinodependent : 2-3 comprimate pe zi, in timpul meselor sau dupa acestea (posologia se va adapta in functie de rezultatele testelor biologice); in diabetul insulinodependent : in completarea tratamentului cu insulina , 2-3 comprimate pe zi, in timpul meselor sau dupa acestea (posologia se va adapta in functie de rezultatele testelor biologice).

Forma de prezentare: Flacoane cu 50 comprimate.

Conditii de pastrare: La adapost de lumina, umiditate si caldura. Valabilitate: 3 ani de la data fabricatiei.

Producator: Sicomed
MEGUAN - medicamente care incep cu litera M - dictionar medicamente - startsanatate